Abiliin aitab leida koroonavaktsineerimise aega

PM Tervis
Copy
Inimene helistamas. Foto on illustreeriv.
Inimene helistamas. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Eelmisel nädalal alustas tööd abiliin 600 3033, kus vabatahtlikud pakuvad eesti ja vene keeles tuge eakatele ja teistele, kes soovivad juhendamist Digiloo portaalis koroonavaktsineerimisele aja broneerimisel. 

MTÜ vabatahtlik koroonaabi tegevjuhi Ivo Brent Õunapuu sõnul loodi abiliin eeskätt vanemaealistele, kes võivad jääda hätta sellega, et interneti vahendusel endale koroona vastu vaktsineerimiseks sobiv aeg leida.

«Telefoninumbril 600 3033 nõustavad vabatahtlikud abivajajaid iga päev vahemikus kell 10–14. Edaspidi võivad need ajad ka muutuda, kui abiliini tegevusega liitub rohkem vabatahtlikke. Ootame meiega liituma kõiki, kes soovivad abiliini toimimisse panustada,» lisas Õunapuu. 

«Peame jõudma õigete inimesteni, kes vajavad abi või soovivad seda pakkuda. Hetkel aitab abiliin riskirühma kuuluvaid inimesi ja eesliinitöötajaid. Kutsun kõiki üles julgelt helistama, edaspidi ka nooremaid, kui vaktsineerimisaeg nendeni jõuab,» lisas Õunapuu.

MTÜ Vabatahtlik Koroonaabi Kõnekeskuse abiliin 6003033 sündis haigekassa, advokaadibüroo Sirel & Partnerid ning Telia koostöös. Viimase loodud kõnekeskuse abil vabatahtlikud vaktsineerimisaja broneerijaid juhendavadki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles