Lennureisilt tuvastati 47 positiivset Covid-19 juhtumit

PM Tervis
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Lennufirma Vistara lennul New Delhist Hongkongi avastati kokku 47 positiivset Covid-19 testitulemust. Hongkong keelas pärast seda Indiast saabuvad reisid, vahendab lehekülg Simple Flying

Hongkong on hoidnud Covid-19 nakkuse madalal tasemel peamiselt tänu saabuvatele lendudele kehtestatud karmide piirangute läbi. Enne kui on võimalik linnas vabalt liikuda, on vaja läbida mitmeid testimisi ja karantiin. 

Reisijad, kellel on lubatud Hongkongi reisida, peavad ette näitama negatiivse testitulemuse, mis on tehtud 72 tundi enne reisi. Saabumisel peavad reisijad tegema täiendava testimise ja viibima valitsuse volitatud karantiiniasutuses 21 päeva omal kulul. 

Hoolimata rangetest reeglitest on mõned juhtumid siiski läbi libisenud. Eelmise aasta juunis Araabia Ühendemiraatidest Hongkongi suundunud lend tõi kaasa 26 positiivse tulemusega reisijat. 

Vistara lennul avastati rekordarv Covid-19 positiivseid

Vistara lennul 6395 New Delhist Hongkongi oli neljandal aprillil 188 kohta. Kõik pardale lubatud reisijate testitulemused olid negatiivsed. Saabudes Hongkongi avastati lennujaamas positiivne tulemus kuuel reisijal. 

Saabunud reisijad saadeti karantiini ja pärast seda hakkas juhtumeid juurde tulema. Nädala lõpuks andsid positiivse tulemuse veel 25 reisijat ja karantiiniperioodi 12. päeva laustestimises avastati veel 22 positiivset tulemust. See teeb kokku 47 Covid-19 positiivset reisijat. 

Hongkong karmistas piiranguid

Pärast nii suurt hulka koroonapositiivsete registeerimist keelas Hongkong Indiast saabumise. Keeld hakkas kehtima 20. aprillist. 

Sarnaseid teateid reisikeeldude kohta on Hongkongi ametnikud välja saatnud ka Pakistanile ja Filipiinidele. Suurt muret tekitab reisijate arv, kellel avastatakse koroonaviiruse erinevaid mutatsioone. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles