Indias registeeriti maailma seni suurim Covid-19 nakatunute arv päevas

PM Tervis
Copy
Foto: PIYAL ADHIKARY/EPA/SCANPIX

Forbes andis teada, et Indias registeeriti kõige suurem Covid-19 nakkusjuhtude arv ühe päeva lõikes pärast ülemaailmse pandeemia algust. 

Indias registeeris neljapäeval 314 835 uut Covid-19 nakkusjuhtumit, see on kõige suurem number ühe päeva kohta maailma riikides. Sama päeva seisuga registreeriti 2104 surma.

Pandeemia laastav teine laine on tekitanud India tervisesüsteemides suuri hapniku- ja ravimipuudujääke. 

Valitsuse neljapäeval avaldatud andmete kohaselt on vaktineeritud 132 miljonit elanikku. 19 miljonit inimest 1,4 miljardist on täielikult vaktsineeritud. Olukord on jätkuvalt nukker, sest suur osa riigi elanikkonnast on haiguse suhtes kaitsmata. 

Nii riigiametnikud kui ka tervishoiueksperdid spekuleerivad, et teine ulatuslik viiruslaine Indias võib olla põhjustatud B.1.617 ehk «topeltmutandist». Erinevate allikate kohaselt võib see tüvi olla veel nakkavam ja vaktsiin selle vastu täielikku kaitset ei paku. 

Viimasel ajal on India Covid-19 epitsentris Maharashtras peaaegu 60% kõigist positiivsetest juhtumitest põhjustatud variandist B.1.617.

Mitmed osariigid on teatanud kriitilisest hapnikupuudusest ja seetõttu on Delhi ülemkohus andnud riigi valitsusele korralduse suunata hapnik tööstuslikust kasutusest haiglatesse.

Nädala kõige süngemaks vahejuhtumiks oli olukord Maharastra osariigi haiglas, kus leke haigla peamises hapnikupaagis lõikas ära hapnikuvoolu mitmetele patsientidele, kellest 24 suri. Haiglat nimetatakse ka India Covid-19 epitsentriks.

Varem oli rekordnumbriks 300 300 nakatunut ühes päevas, millest teatas USA 2. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles