Covid-19 on võtnud elu poolelt tuhandelt Venezuela tervishoiutöötajalt

PM Tervis
Copy
Venezuela president Nicolas Maduro.
Venezuela president Nicolas Maduro. Foto: MIRAFLORES PALACE/via REUTERS/Scanpix

Esmaspäeval ületas Venezuela traagilise piiri, kui valitsusväline organisatsioon andis teada, et Covid-19 viiruse tõttu on surnud üle 500 tervishoiutöötaja, vahendab Medical Xpress.

Alates esimestest Covid-19 juhtumitest, millest teatati 2020. aasta märtsis, on tervishoiuliidud ja valitsusvälised organisatsioonid otsustanud avalikes haiglates piirata isikukaitsevahendite juurdepääsu tervishoiutöötajatele. Meede on võetud kasutusele, et võimaldada vahendeid patsientide raviks. 

Venezuela majandusel on keerulised ajad ning riigis on kaheksandat aastat järjest majanduslangus, mis on andnud tugeva löögi tervishoiusüsteemile ja -rajatistele. Medico Unidos de Venezuela kirjutas Twitteris, millele oli lisatud foto tervishoiutöötaja matustest, et neile öeldakse sageli, et nad peavad ostma vahendeid läbi sotsiaalkanalite. 

President Nicolas Maduro administratsioon on seni teatanud 192 498 koroonaviiruse juhtumist ja 2065 surmast. Kuid vabaühendused ja terviseorganisatsioonid väidavad, et ametlikud arvud peidavad umbes 30 miljoni elanikuga riigis palju halvemat reaalsust.

Märtsi alguses hoiatas Maduro viiruse nakkavama Brasiilia variandi leviku eest, mida ta süüdistab Covid-19 teises laines. Teine laine on riiklikud ja eraõiguslikud tervishoiuasutused üle võimete pingutama pannud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles