UURING ⟩ Inimeste ohutunnetus on järsult langenud (1)

Copy
Maskides inimesed Pärnus.
Maskides inimesed Pärnus. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Kuigi nakatumiste tase on endiselt väga kõrge, on Eesti inimeste ohutunnetus koroonaviiruse leviku suhtes langenud eelmise aasta kevadsuvisele tasemele. Soosiv suhtumine koroona vastu vaktsineerimisse püsib kõrgel, selgub sotsiaalministeeriumi tellimusel tehtud küsitlusest.

Inimeste ohutunnetus on veidi enam kui kuu ajaga tugevalt langenud. Olukorda pidas aprilli teises pooles kriitiliseks vaid 33 protsenti inimestest. Viimati oli see näitaja niivõrd madal eelmise aasta augustis, mil olukorda pidas kriitiliseks 37 protsenti inimestest. Veel märtsi keskel pidas olukorda kriitiliseks 81 protsenti elanikest.

Järsult on muutunud ka suhtumine meetmetesse. Kui veel märtsi keskpaigas leidis 55 protsenti vastajatest, et reegleid peaks karmistama, siis aprilli teiseks pooleks oli nende inimeste osakaal langenud 23 protsendini. Piirangute leevendamist pooldab 29 protsenti inimestest, mis on sama kõrge kui aasta tagasi aprilli lõpus. Samas üle 75-aastastest ootab meetmete leevendamist vaid 10 protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles