Valitsus otsustab kõikide õpilaste kooli lubamise tuleval nädalal

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Tühi klass.
Tühi klass. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsus lükkas järgmisele nädalale kõigi klasside kooli lubamise arutelu. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (RE) selgitas Postimehele, et kuna nakatumiskordaja R on tõusnud ja inimeste ohuhinnang madal ning et alles eilsest said algklassid ja lõpuklassid koolimajja, siis seiratakse nädala jagu veel viiruse levikut. 

Kersna tegi valitsusele täna ettepaneku, et 10. maist võiks koolidesse lubada viienda ja kuuenda klassi õpilased, keda on Eesti peale umbes 30 000, ning ülejäänud õpilased võiksid kooli saada 17. maist. 

«Kuna me näeme, et nakatumiskordaja R on tõusutrendis ja elanikkonna riskitaju vähenenud, siis valitsus otsustas, et me praegu neid otsuseid ei tee ja vaatame nädala pärast uuesti,» selgitas Kersna. 

Eilsest said koolimajja tagasi algklassid ja lõpuklassid. Valitsus leppis kokku, et järgmisel nädalal vaadatakse üle, kuidas need leevendused mõjuvad ning siis on julgem teha edasisi otsuseid. 

«14. juunist algab koolivaheaeg, mis tähendab, et koolide avamise aken läheb aina koomale. Minu hinnangul me peaksime võtma selle riski, et avame järk-järgult koole ja muid piirangute leevendamisi ei tee, et lapsed saaksid vähemalt kuu olla kontaktõppel,» nentis Kersna. 

Teadusnõukoja juht Irja Lutsar ütles, et nõukoda soovitas valitsusele järgmisest nädalast lubada koolimajja kõik õpilased. «Meie oleme järkjärgulist avamist soovitanud ja öelnud ka seda, et haridus peaks olema prioriteet,» lisas Lutsar. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles