Regionaalhaiglas on samuti arutatud vaktsineerimise kohustuslikuks muutmist

PM Tervis
Copy
TÜ Kliinikumis toimunud vaktsineerimine.
TÜ Kliinikumis toimunud vaktsineerimine. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Kui Tallinna kiirabi nõuab töötajatelt Covid-19 vastu vaktsineerimist, siis seda on arutatud ka Põhja-Eesti regionaalhaiglas, kuid lõplikku otsust pole veel tehtud.

«Tunnustan Tallinna kiirabi igati selle julge otsustuse eest,» lausus Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) juhatuse esimees Agris Peedu.

Agris Peedu rääkis, et ka regionaalhaigla on arutanud vaktsineerimise muutmist kohustuslikuks, kuid lõplikku otsust pole veel teinud, vahendab Med24.

«Oleme esmalt rakendanud erinevaid koroonariski maandamismeetmeid, olgu nendeks isikukaitsevahendite kasutamine ja muude hügieenimeetmete rakendamine,» kirjeldas haigla juht. Peedu sõnul rakendatakse praegu ka vaktsineerimata töötajatele kohustuslikku covid-testimist üksuste kaupa vastavalt infektsioonikontrolli ohuhinnangule.

Viimase meetmena suunati ka vaktsineerimata töötajaid tööle teistesse osakondadesse, kus näiteks ei ole immuunpuudulikkusega patsiente.

«Jälgime meetmete mõju. Tänase seisuga olen rahul, sest karantiinis või isolatsioonis on meil üksikud töötajad,» lausus Agris Peedu. «Olukorra muutudes peame tegema operatiivselt uued otsused, sealhulgas ka vaktsineerimise osas.» 

Ta rõhutas, et haiglas on fookuses patsient. «Kui meie töötajatena tuleme tööle haiglasse vabatahtlikult, siis regionaalhaiglasse kui kõrgema etapi haiglasse satub patsient tõsise tervisemurega,» ütles Peedu. «Siin peavad kõik tervishoiutöötajad lähtuma meditsiinieetika ühest põhiprintsiibist primum non nocere ehk mitte teha kahju.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles