Pevkur: võrkpallikoondiste varustamine ninaspreiga tuli õigel ajal (3)

BNS
Copy
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Sander Ilvest / Postimees

Võrkpalliliidu president Hanno Pevkur (RE) ütles, et toetus, mida pakub Eesti naiste ja meeste rahvuskoondiste varustamine loodusliku ninaspreiga, tuli mitte ainult väga õigel ajal, vaid oli ka väga oodatud.

«Kuna enamik mängijaid ja treenereid veel vaktsineeritud ei ole, peame kasutama iga võimalust, et minimeerida haigestumise riski,» märkis Pevkur. «Võistkonnasisese mulli loomine, väliskontaktide viimine miinimumini ja maski kandmine väljaspool treeninguid on elementaarne, ent nüüd on meil tänu BioBlockile ja igapäevastele desinfitseerimisvahenditele lisakaitse nakatumise vastu. Meie eesmärk on viia võistkonnad sügiseks tippvormi ja selle esmaseks eelduseks on kõigi tervena püsimine.»

BioBlock aitabki tagada tippsportlaste turvalisemat ettevalmistust ja osalemist nii Euroopa kuld- ning hõbeliigas kui ka sügisesel Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril. Ka Chemi-Pharmi juhi Ruth Oltjeri sõnul on tal hea meel liituda Eesti edukaima võistkonnaala toetajatega sel keerulisel perioodil.

«Covid-19 on mõjutanud meie kõigi elu ja võib vaid ette kujutada, kui keeruline on neis oludes tippsporti teha,» ütles Oltjer. «Seda enam on rõõm pakkuda pisukestki leevendust meie desinfektsioonivahendite ning uudse, koos Icosageni ja Eesti teadlaste konsortsiumiga loodud loodusliku ninaspreiga BioBlock. Loodetavasti loob see nii naiste kui meeste rahvuskoondisele lisaturvatunde turniirideks ettevalmistumisel ja Eesti rahvale positiivsete emotsioonide pakkumisel.»

BioBlocki ninasprei arendas välja konsortsium, kuhu kuuluvad Icosagen Cell Factory, AS Chemi-Pharm, Tartu üilikooli farmaatsia-, bio- ja siirdemeditsiini ning tehnoloogiainstituudid, maaülikooli Eerika farm ja veterinaarmeditsiiniinstituut ning OÜ Teadus ja Tegu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles