Jaapanis tehtud uuring keskendus spordisündmuste ja Covid-19 uurimisele, tulemused oli üllatavad (1)

PM Tervis
Copy
Foto: Shutterstock

Jaapanis tehti uuring, mis keskendus spordivõistluste ja Covid-19 vaheliste seoste uurimisele. Kokku uuriti 1118 spordisündmust ajavahemikus 2020. aprill kuni 2021. aasta märts, vahendab Running Magazine. 

Novembris avaldas Jaapani kergejõustikuliit (JAAF) uuringu, milles uuriti seost spordiürituste ja Covid-19 juhtumite vahel. Sel ajal keskendus uuring 787 Jaapanis juulist oktoobrini peetud võistlusele ning kokku leiti vaid üks Covid-19 juhtum.

JAAF on selle uuringuga jätkanud ja nagu Japan Running News (JRN) teatab, on numbrid endiselt uskumatult madalad, kuigi uuring hõlmab nüüd 1118 võistlust. Ühelt jooksusündmuselt leiti veel üks Covid-19 nakkusega sportlane. Kokku on fikseeritud kaks Covid-19 positiivset sportlast. 

Uurijad peavad põhjuseks, et enamik võistlusi toimus pealtvaatajateta. «Oli mõningaid võistlusi, mis lubasid fänne, kuid enamik seda ei teinud, mis aitas tõenäoliselt hoida Covid-19 juhtumeid maas,» lisab JRN. 

See uuring on hea uudis Rahvusvahelisele Olümpiakomiteele ja kogu maailma sportlastele, kes loodavad eelseisvatel Tokyo mängudel võistelda. Muidugi on olümpia palju suurem asi kui ükski uuringus osalenud võistlus, kuid JAAFi leiud on olnud ka olümpia osas lootustandvad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles