Kiik: AstraZeneca kasutamisea alandamine pole põhjendatud

BNS
Copy
Tervise- ja tööminister Tanel Kiik.
Tervise- ja tööminister Tanel Kiik. Foto: Mihkel Maripuu

Tervise- ja tööminister Tanel Kiige sõnul pole AstraZeneca vaktsiini kasutamisea alandamine põhjendatud, kuna teisi vaktsiine jõuab Eestisse üha rohkem ning nendega saab inimene vaktsineeritu staatuse kiiremini.

Kiik ütles neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et AstraZeneca vaktsiine on Eestisse jõudnud rohkem, kui on ära kasutatud. Kiige sõnul eeldab nooremate inimeste AstraZeneca vaktsiiniga kaitsepookimine nõustamist ja teadlikku valikut.

Ministri sõnul ei ole aga AstraZeneca valtsiini vanusepiiri muutmine põhjendatud, sest teiste vaktsiinide tarned kasvavad. Ta selgitas, et vaktsineeritu staatuse saab inimene siis, kui talle on tehtud kõik ette nähtud kaitsesüstid ning lisaks on viimasest süstist möödunud teatud aeg. AastraZenecal on kahe doosi vaheline aeg 12 nädalat ning vaktsineeritu staatuse saab inimene kaks nädalat pärast viimast süsti ehk siis alles 14 nädalaga.

«Teiste vaktsiinidega saab inimene vaktsineerituse staatuse kiiremini,» nentis Kiik.

Kiik tõi ka esile, et langustrendis on nii nakatumisnäitajad kui ka positiivsete testide osakaal. Ka on langustrendis haiglaravi vajavate inimeste hulk. Ta lisas, et vaktsineeritute osakaal kasvab ligi 20 korda kiiremini kui nakatunud inimeste hulk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles