Jaan Sütt: vaktsineerimata arsti vallandamine on viimane asi, mida tahame näha (1)

PM Tervis
Copy
Eesti Arstide Liidu president Jaan Sütt
Eesti Arstide Liidu president Jaan Sütt Foto: Facebook/ Eesti Arstide Liit

Arstide liidu president Jaan Sütt ütles tänasel eetikakonverentsil, et liiga palju tervishoiutöötajaid on siiani vaktsineerimata, kuid liit ei taha näha vaktsineerimata arstide vallandamist, vahendab Med24.

Süti sõnul on väga paljud tervishoiutöötajad endiselt vaktsineerimata, mis tähendab, et igapäevaselt liigub Eesti tervishoiuasutustes ringi paar tuhat vaktsineerimata kolleegi.

«Hea meel on tõdeda, et arstkonna hulgas on vaktsineeritus suur,» lisas ta. «Loomulikult on meie ülesanne nõustada ja toetada kolleege, et nad selle vaktsineerimise ikkagi ette võtaksid.»

Mida keeldujatega teha? Nakkushaigused on töökeskkonna riskitegur, mille maandamiseks on tõhusaim meede vaktsineerimine, ütleb iga meditsiiniõpik, märkis Sütt.

«Tööandjatele tähendab see valikut, mida teha nende töötajatega, kes pole vaktsineeritud? Kas teha neile regulaarselt Covid-teste, eraldada rahalisi vahendeid kaitsevahendite kasutamiseks või vallandada? Eesti arstide liit on lisaks arstide kutseorganisatsioonile ka ametiühing ja viimane asi, mida me tahaksime näha või kuulda, on see, et mõni arst vallandatakse. Teisest küljest — me toetame vaktsineerimist ja ka sel kevadel sõlmitud kollektiivlepinguga on kokkuleppel tööandjatega loodud lisasoodustused puhkuste näol vaktsineeritud töötajatele.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles