Riigid pakuvad vaktsineeritud vallalistele rohkem hüvesid

PM Tervis
Copy
Tutvumisrakendus Tinder.
Tutvumisrakendus Tinder. Foto: AKHTAR SOOMRO/REUTERS/Scanpix

USA Valge Maja teeb koostööd üheksa populaarse tutvumisrakendusega, et julgustada ameeriklasi vaktsineerima, pakkudes sealjuures spetsiaalseid hüvesid kasutajatele, kes on end juba vaktsineerinud, vahendab Forbes

Haiguste Kontrolli ja Tõrje Keskuse (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) andmete kohaselt on 60% USA täiskasvanutest saanud vähemalt ühe Covid-19 vaktsiiniannuse, kokku on riik manustanud 280 miljonit süsti. Sellegipoolest soovib riik vaktsineerimise populaarsust veelgi tõsta ja selles osas pole USA ainus, kes erinevaid variante kasutab. 

Telegraphi teatel kavatsevad Suurbritannia valitsusametnikud noorte brittide vaktsiinikõhklemise minimeerimise jaoks läheneda läbi tuvumisrakenduse Tinder. Valitsus kaalub ka rakenduste reklaamide rahastamist, et populariseerida vaktsiinide eeliseid. 

Algatusest osavõtvate rakenduste hulka kuuluvad peale Tinderi veel OkCupid, BLK, Hinge, Chispa, Match, Plenty of Fish, Bumble ja Badoo. Vaktsineeritud kasutajad saavad nendes rakendustes erilise juurdepääsu paljudele hüvedele, sealhulgas nende profiilil kuvatavatele võimendustele, super meeldimistele ja spetsiaalsetele kleebistele, mis näitavad, et nad on oma vaktsiini kätte saanud.

Näiteks OkCupid, võimaldab kasutajatel filtreerida potentsiaalseid vasteid vaktsineerimisstaatuse järgi. 

Pole kindel, kuidas vaktsineerimisstaatust kontrollitakse, kuid erinevad rakendused on öelnud, et kasutajad peavad esitama tõendi vaktsineerimise kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles