Läti tõusis Euroopas koroonaviiruse esinemissageduselt kolmandaks (1)

BNS
Copy
Lätlased poe sisenemisjärjekorras ootamas.
Lätlased poe sisenemisjärjekorras ootamas. Foto: Edijs Palens via www.imago-images.de/imago images/Xinhua

Läti tõusis Euroopa Liidus ja Euroopa Majanduspiirkonnas (EEA) koroonaviiruse esinemissageduse poolest kolmandale kohale, teatas neljapäeval Haiguste Ennetamise ja Tõrje Euroopa Keskus (ECDC).

Tõus edetabelis tuleneb sellest, et olukord Lätis küll paraneb, kuid teistes riikides langeb koroonaviiruse esinemissagedus veelgi kiiremini.

Eelmisel nädalal oli Läti viiendal kohal.

ECDC andmetel on kahe eelneva nädala (10.–23. mai) olukorra puhul haigestumus 100 000 elaniku kohta Lätis 366 juhtumit. Lätist kõrgemal oli see näitaja Leedus ja Rootsis ning Holland jääb Lätist veidi maha.

Lätis tuvastati viimase ööpäevaga 348 uut koroonanakkuse juhtu, suri seitse Covid-19 haiget, teatas neljapäeval haiguste ennetamise ja kontrolli keskus.

Kahe nädala nakatumus 100 000 elaniku kohta on langenud 307,8 peale, mis on viimase poole aasta madalaim. Nakatumus on Lätis languses juba viimased seitse päeva. Veel 19. mail tuvastati 100 000 elaniku kohta 448,8 nakatumist.

Läti valitsus otsustas, et kui 14-päevane nakatumine 100 000 elaniku kohta on alla 320, võib taasavada muuseumid, raamatukogud ja teised kultuuriasutused, kuid ühe külastaja kohta peab jääma 25 ruutmeetrit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles