India leevendas koroonapiiranguid, kuid terviseeksperdid on murelikud

PM Tervis
Copy
India poeomanikud said osaliselt avada oma kauplused, sest India leevendas piiranguid.
India poeomanikud said osaliselt avada oma kauplused, sest India leevendas piiranguid. Foto: ADNAN ABIDI/REUTERS/Scanpix

India kahe suurima linna ettevõtted taasavati esmaspäeval, sest koroonaviiruse nakkusnumbrid on pidevas languses, vahendab Medical Xpress

India on vastu võtnud otsuse taasavada ettevõtted ja poed, seda aga piiratud aegadel. Lisaks on avatud New Delhit ja selle lähedal asuvaid piirkondi teenindav metroo, kuid kehtib 50-protsendiline täituvusnõue. Eelmisel nädalal lubasid pealinna võimud teatud tootmise ja ehitustegevuse jätkamist. 

Pärast mais enam kui 400 000 uue juhtumi registreerimist on uute nakatumiste ja surmade arv vähenenud ning valitsus loodab, et taasavamine võib taaselustada majanduse, mis kasvas jaanuari-märtsi kvartalis vaid 1,6%. 

Esmaspäeval langesid uued nakkused kahe kuu madalaimale tasemele, kuid täielikult vaksineerituid on riigis alla viie protsendi. 

«Nüüd on koroonaolukord kontrolli all. Majandus tuleb taas õigele rajale viia,» ütles New Delhi peaminister Arvind Kejriwal pühapäeval. 

Indias olid karmid sulgemismeetodid kasutusel alates aprillist. Mõned tervishoiueksperdid kardavad, et piiranguid leevendatakse liiga vara. See tekitab muret, et viirus võib endiselt levida India külade kaudu, kus arstiabi ja testimine on piiratud. 

Peaminister Kejriwal sõnas, et iga uus infektsioonide tõus võib olla tõsisem. Samuti lisas ta, et administratsioon ehitab uued hapniku tootmise rajatised ja laiendab intensiivravi osakondade võimsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles