USA-s uuriti kui suures ulatuses pakuvad mRNA vaktsiinid kaitset

PM Tervis
Copy
USA president Joe Biden.
USA president Joe Biden. Foto: Shutterstock

Haiguste Tõrje ja Kontrolli Keskuse (CDC) uuring näitas, et koroonavaktsiini saanud inimesed põevad Covid-19 viirust kergemate sümptomitega, vahendab CNN Health

Uuringust, milles vaadeldi enam kui 3900 eesliinitöötajat näitas, et täielikult vaktsineeritud inimesed on koroonaviiruse eesti kaitstud 90% ulatuses. Isegi osaliselt vaktsineeritud inimestel on nakatumise tõenäosus 81% väiksem kui neil, kes ei ole vaktsineeritud. 

CDC ütles väljastatud aruandes, et see on reaalne tõend, mis näitab, et mRNA vaktsiinide kasutamine on koroonaviiruse ohjeldamisel efektiivne. 

Lisaks selgus uuringust, et inimesed, kes on küll täielikult vaktsineeritud, kuid haigestuvad ikka koroonaviirusega, põevad seda kergemate sümptomitega ja lühemat aega. Inimesed, kes uuringu käigus viirusesse haigestusid, kogesid 40% vähem sümptomeid ja 58% oli väiksem palavik. Voodis veetsid nad kaks päeva vähem kui vaktsineerimata patsiendid. 

Osalejad said kas Pfizeri/BioNTechi või Moderna kaheannuselise vaktsiini ja testisid end iga nädal alates detsembrist. 

USA meditsiinieksperdid väidavad, et teismeliste vaktsineerimise hilinemine võib normaalsusesse naasmist edasi lükata. Samuti väidavad eksperdid, et kui vaktsineeritakse ainult täiskasvanuid, võib hakata viirus kimbutama just lapsi.

Kokku on manustatud USAs 302 miljonit vaktsiinidoosi, täielikult vaktsineeritud on 139 miljonit inimest. 13 osariiki on saavutanud president Joe Bideni eesmärgi vaktsineerida 4. juuliks 70% USA täiskasvanutest vähemalt ühe annusega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles