Tallinnas on vaktsineerimisel aktiivsed nooremad inimesed

PM Tervis
Copy
18.05.2021, Tallinn
Vaktsineerimine Tondiraba jäähallis. Pildil esiplaanil keskel Kairit
18.05.2021, Tallinn Vaktsineerimine Tondiraba jäähallis. Pildil esiplaanil keskel Kairit Foto: Tairo Lutter / Postimees

Mai keskpaigast on Tallinna vaktsineerimiskeskustes Tondiraba jäähallis ja Kaja kultuurikeskuses ühtekokku kaitsepoogitud ligi 40 000 inimest, vahendab BNS. 

Linnavalitsuse teatel on kolme nädala jooksul mõlemas keskuses vaktsineeritud keskmiselt tuhat inimest päevas, ühtekokku seega ligi 40 000 inimest. Kaks kolmandikku vaktsineeritutest on olnud tallinlased, kuid paljud ka lähivaldadest ja kaugemaltki.

Tallinna linnavalitsuse koroonanõuniku Ester Öpiku sõnul on Harjumaal, sealhulgas Tallinnas olnud vaktsineerimisel eriti aktiivsed just noored vanuses 18–29 ja 30–39 ning nende hõlmatus vanuserühmades on Harjumaal 33 protsenti.

«Nii oleme noorte hõlmatuselt Hiiumaa (42 protsenti) ja Tartumaa (44 protsenti) järel riigis kolmandal kohal,» ütles Öpik. «Ent samas on vaktsineerituse hõlmatus Tallinnas üldiselt siiski veel madal – 43 protsenti. See küll kasvab jõudsalt, kuid vajaliku 70 protsendini on veel minna. Teatavasti liiguvad uued ohtlikud tüved ja nende eest kaitse saamine eeldab vähemalt vaktsineerimiskuuri lõpule viimist.»

Öpik rõhutas, et oluline on saavutada eeskätt sügiseks võimalikult kõrge hõlmatuse määr, sest sellest sõltub, kui keeruline saab olema kolmanda lainega toimetulek.

Vaktsineerimiskeskused Kaja kultuurikeskuses ja Tondiraba jäähallis on avatud juunis ja juulis, endale sobiva aja saab inimene valida vaktsineerimisele registreerudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles