Vaata järele, milline koroonavaktsiin on efektiivne ka mutatsioonide vastu

PM Tervis
Copy
Novavax koroonavaktsiin.
Novavax koroonavaktsiin. Foto: Dado Ruvic/Scanpix Baltics

Vaktsiinitootja Novavax ütles pärast ulatuslikku uuringut USAs, et nende vaktsiin on üle 90 protsendi efektiivne ka levivate koroonaviiruse mutatsioonide vastu, kirjutab Science Alert

«Vaktsiin näitas 100 protsenti kaitset mõõduka ja raske haiguse eest, üldine efektiivsus oli 90,4 protsenti,» teatas vaktsiinitootja oma avalduses esmaspäeval. Uuringus osales kokku 29 960 osalejat 119 asukohast üle USA ja Mehhiko, et hinnata vaktsiini efektiivsust, ohutust ja immunogeensust. 

Uut vaktsiini ei pea säilitama ülimadalatel temperatuuridel, ettevõtte sõnul on nende vaktsiini jaoks sobiv temperatuur 2–8 kraadi, mis teeb vaktsiini levitamise ja tarne lihtsamaks. 

Tootja peakontorist teatati, et nad kavatsevad taotleda heakskiitu 2021. aasta kolmandas kvartalis, mil nad suudavad toota sada miljonit doosi ning aasta lõpuks 150 miljonit doosi kuus. 

«Praegu on Novavax ühe sammu võrra lähemal ülemaailmse rahvatervise kriitilise ja püsiva vajaduse rahuldamisele,» sõnas Novavaxi president ja tegevjuht Stanley C. Erck.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles