Sydney on delta tüve tõttu kaheks nädalaks lukus

PM Tervis
Copy
Karantiin kestab Sydneys kuni 9. juulini.
Karantiin kestab Sydneys kuni 9. juulini. Foto: JOEL CARRETT/SCANPIX

Miljonid Sydney inimesed on pühapäevast alates kahenädalases karantiinis, sest Austraalia kehtestas uued piirangud nakkava delta variandi piiramiseks, vahendab Medical Xpress

Kui kesklinn on inimtühi, sest baarid, restoranid ja kohvikud on suletud, siis Sydney's Bondi rannas on näha veel surfareid ja ujujaid, sest väljas liikumine on endiselt lubatud. Siiski on kehtestatud osalised piirangud, et takistada koroonaviiruse delta tüve nakkuspuhanguid. 

Austraalia põhjaosas asuv Darwini linn kehtestas 48-tunnise karantiini pärast seda kui avastati mõned nakatunud lähedal asuvast kullakaevandusest. 

Põhjaterritooriumi peaministri Michael Gunneri sõnul olid ametnikud mures selle pärast, et nad ei suuda leida nakatunud inimeste lähikontakte piirkonnas, kus elab palju põliselanikke, kes on Covid-19 suhtes haavatavamad.

«Me võtame praegu kasutusele äärmuslikud meetmed selleks, et peatada või aeglustada viiruse levik enne, kui see jõuab laialdasemalt levima hakata,» sõnas Gunner. 

Föderaalne tervishoiuminister Greg Hunt sõnul on selline otsus keeruline, kuid ta usub, et inimesed saavad hakkama «Me oleme seda varem teinud ja teame, kuidas seda teha,» lisas Hunt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles