Maailmas karmistatakse piiranguid, ka Lõuna-Aafrika läheb karantiini

PM Tervis
Copy
Lõuna-Aafrika Vabariigi president Cyril Ramaphosa.
Lõuna-Aafrika Vabariigi president Cyril Ramaphosa. Foto: Elmond Jiyane/GCIS/ HANDOUT/SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigi president Cyril Ramaphosa kehtestas pühapäeval kaheks nädalaks piirangud, et võidelda väga nakkava koronaviiruse Delta variandi levikuga, kirjutab Medical Xpress

Lõuna-Aafrika Vabariigi president Cyril Ramaphosa andis pühapäeval televisiooni vahendusel teada, et juba varasemalt raskelt koroonaviirusest räsitud riik seisab silmitsi uue Delta variandi puhanguga. 

«Meie tervishoiuasutsed on viidud viimase piirini, intensiivravikohti on puudu,» sõnas Ramaphosa kui pani riigi neljandale häiretasemele, mis on vaid üks tase allpool täielikku lukustust. 

Keelatud on kõik koosviibimised ja alkoholi müük. Restoranides ei tohi einestada ja toitu võib müüa vaid kaasa. Öine liikumiskeeld kehtib kella 21st kuni neljani hommikul. Samuti suletakse koolid ja koosviibimised on lubatud vaid matustel. 

«Oleme laastava laine haardes, mis tundub kõigi näitajate kohaselt palju hullem kui sellele eelnenud,» lisas president. Pühapäeval registeeriti riigis 15 036 uut nakkust, Lõuna-Aafrika Vabariigis on Covid-19 juhtumeid kokku 1,93 miljonit, hukkunud on 59 900 inimest. 

Vaktsineerimine kulgeb riigis aeglaselt, alates veebruarist on vaktsiini saanud 2,7 miljonit inimest. 

Maailma Terviseorganisatsioon teatas reedel, et Delta variant on jõudnud vähemalt 85 riiki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles