Austraalia piirab koroonapuhangute ohjeldamiseks riiki sisenemist (2)

Copy
Austraalia elanik juuli alguses Queenslandis maski kandmas.
Austraalia elanik juuli alguses Queenslandis maski kandmas. Foto: DARREN ENGLAND/Scanpix

Austraalia teatas reedel riiki siseneda lubatavate inimeste arvu olulisest piiramisest, et peatada koroonaviiruse levik, mis on sundinud suured linnad lukku panema.

Ligikaudu pool riigi elanikkonnast on juba saanud käsu kodus püsida, nüüd teatas peaminister Scott Morrison, et nakkuse leviku peatamiseks vähendatakse välisriikidest tulijate arvu poole võrra.

Praegu kehtiv «null-Covidi» strateegia näeb ette, et nädalas lubatakse kommertslendudega välisriikidest Austraaliasse vaid 6000 inimest. Saabujad peavad jääma kaheks nädalaks hotelli karantiini.

Morrisoni teatel kärbitakse kvooti juuli keskel 3000-ni, kui samal ajal teeb valitsus rohkem lende Austraalia kodanike kodumaale toomiseks.

Austraalia teeb koroona eest kaitsetuks aeglane vaktsineerimisprotsess, seni on kõik vajalikud kaitsesüstid saanud alla kaheksa protsendi täiskasvanud elanikkonnast.

Sydney ja Brisbane, kus elab kokku umbes 10 miljonit inimest, jäävad lukku. Neljapäeval tuvastati seal 27 nakkusjuhtu.

Piiranguid leevendati Alice Springsis, Darwinis, Perthis ja Queenslandi Kullarannikul, kuid mitu nakkuskollet on kasvanud, eriti Sydneys.

Inimõiguslased on reisipiirangute pärast mures.

«Rahvusvaheliste saabuvate lendude vähendamine on masendav uudis rohkem kui 34 000 välismaale jäänud austraallasele ja nende peredele,» ütles Human Rights Watchi esindaja Sophie McNeill.

Enne pandeemia algust saabus Austraaliasse umbes 260 000 inimest nädalas.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles