Pärast kaheksa nädalat kestnud langust on koroonanumbrid maailmas suurenenud, esikohal India ja Venemaa

PM Tervis
Copy
Charles Nicolle'i haigla Tunises.
Charles Nicolle'i haigla Tunises. Foto: Yassinei Mahjoub /Scanpix

Pärast kaheksandat nädalat langust suurenes eelmisel nädalal maailma iganädalane Covid-19 juhtumite arv, sest mitmed riigid võitlevad delta variandi lainega, ütles Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) oma aruandes. 

Infektsioonide tõus oli väike, 2,72%, surmade arv on jätkuvalt languses, kirjutab University of Minnesota lehekülg. Nädala lõikes on surmade arv hetkel madalamas punktis alates 2020. aasta novembrist. 

Aafrika regioon on nüüd kolmandas laines ning eelmisel nädalal kasvasid nii nakkusjuhtumid (33%) kui ka surmajuhtumid (42%) järsult. Samuti märkis WHO juhtumite arvu suurenemist Vahemere idaosas ja Euroopa piirkondades.

Eelmisel nädalal enim juhtumeid teatanud viiest riigist kolm on Ameerikas: Brasiilia, Colombia ja Argentina. Teiste hulka kuuluvad India ja Venemaa.

Numbrite tõusust teatasid järgnevad riigid: Namiibia (kasv 71%), Indoneesia (60%), Ühendkuningriik (55%), Bangladesh (48%), Lõuna-Aafrika (47%) ja Venemaa (24%). 

Eelmise nädala jooksul on veel 11 riiki avastanud oma esimesed Delta (B1617.2) variandi juhtumid, tõstes koguarvu 96-ni, mis WHO sõnul on alahinnatud, kuna paljudel riikidel on piiratud sekveneerimis võime.

WHO sõnul on delta variant võrreldes alfa variandiga 55% ülekantavam ja eeldatavasti hakkab varsti teiste variantide üle domineerima. 

MAIN MENU

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles