WHO soovitab koolides koroonateste teha

BNS
Copy
Klassiruum
Klassiruum Foto: Arvo Meeks

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) soovitab kaugõppe kahjuliku mõju vältimiseks teha koolides koroonateste, isegi kui ühtki nakkusjuhtu ei tuvastata.

Seni on koolides testimist soovitatud vaid nakkuskollete puhul, aga nüüd on WHO seisukohal, et õpilastele tuleks teha kiirteste ka siis, kui koolis ühelgi inimesel sümptomeid ei ole.

«Suvekuud annavad valitsustele hea võimaluse panna paika õige meetmete komplekt, mis aitaks nakkustaset all hoida ja koolide sulgemist vältida,» ütles WHO Euroopa piirkonna direktor Hans Kluge ühisavalduses UNICEFi ja UNESCOga.

Tema sõnul on koolide sulgemisel väga kahjulik mõju nii haridusele kui ka laste ja noorte sotsiaalsele ja vaimsele heaolule.

«Me ei saa lasta pandeemial röövida lastelt haridust ja arengut,» rõhutas Kluge, kes on korduvalt pannud WHO Euroopa piirkonna riikidele südamele tegelda kaugõppe mõjuga laste tervisele ja sellest tingitud koolidest väljalangemisega.

ÜRO agentuuride sõnul tuleks koolide sulgemist kaaluda alles viimases hädas, kui nakkusjuhtude plahvatuslikku kasvu muul moel kontrolli alla ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles