Piirangud kehtivad just neist riigist saabujatele (2)

BNS
Copy
26.01.2021. Tallinn. 
Tallinna Lennujaam.

Tallinn Airport.
Foto Konstantin Sednev, Postimees
26.01.2021. Tallinn. Tallinna Lennujaam. Tallinn Airport. Foto Konstantin Sednev, Postimees Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Esmaspäevast pühapäevani kehtib liikumisvabaduse piirang Küproselt, Portugalist ja Ühendkuningriigist saabujatele.

Eestisse saabumisel on kümnepäevane liikumisvabaduse piirang neil, kes tulevad Euroopa Liidu, Euroopa majanduspiirkonna ja Schengeni ala riigist, mille nakatumisnäitaja on üle 150 inimese 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul. Esmaspäevast pühapäevani kehtib liikumisvabaduse piirang Küproselt, Portugalist ja Ühendkuningriigist saabujatele.

Piirangu alla ei kuulu Andorra, Austria, Belgia, Bulgaaria, Hispaania, Holland, Horvaatia, Iirimaa, Island, Itaalia, Kreeka, Leedu, Liechtenstein, Luksemburg, Läti, Malta, Monaco, Norra, Poola, Prantsusmaa, Rootsi, Rumeenia, Saksamaa, San Marino, Slovakkia, Sloveenia, Soome, Šveits, Taani, Tšehhi ja Ungari.

Alates 21. juunist saavad Eestisse reisida vaktsineeritud inimesed ka kõikidest kolmandatest riikidest. Vajadusel tuleb läbida vaid viisakontroll. Vaktsineeritutele ei kehti ka liikumisvabaduse piirang.

Euroopa Liidu Nõukogu kolmandate riikide ja erihalduspiirkondade uuendatud nimekirja alusel võib Eestisse reisida kõikidel põhjustel Albaaniast, Armeeniast, Austraaliast, Aserbaidžaanist, Ameerika Ühendriikidest, Bosnia ja Hertsegoviinast, Bruneist, Hongkongist, Iisraelist, Jaapanist, Jordaaniast, Liibanonist, Lõuna-Koreast, Macaust, Moldovast, Montenegrost, Kanadast, Katarist, Kosovost, Põhja-Makedooniast, Rwandast, Saudi Araabiast, Serbiast, Singapurist, Taist, Taiwanist ja Uus-Meremaalt.

Saabudes riigist, mis ei ole toodud Euroopa Liidu Nõukogu nimekirjas, kehtib kümnepäevane liikumisvabaduse piirang neile, kellel on lubatud Eestisse siseneda.

Kümnepäevane liikumisvabaduse piirang kehtib riikide puhul, mille nakatumisnäitaja on üle 75 inimese 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul.

Liikumisvabaduse piirangut saab lühendada kahe testiga. Juhul, kui nende riikide kodanik, kellel on seaduslik alus Eestis viibimiseks, ületab riigipiiri korduvalt, peab ta tegema mõlemad testid Eestis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles