Regionaalhaigla ette istutatakse koroonaohvrite mälestuseks pihlapuu

PM Tervis
Copy
Põhja-Eesti Regionaalhaigla
Põhja-Eesti Regionaalhaigla Foto: Eero Vabamägi

6. juulil istutavad tervise- ja tööminister Tanel Kiik, regionaalhaigla juhatuse esimees Agris Peedu ja sotsiaalministeeriumi peakaplan Ove Sander Põhja-Eesti regionaalhaigla esisele alale pihlapuu tunnustamaks kogu meditsiinipersonali tänuväärse töö eest koroonaviirusega võitlusel ja mälestamaks kõiki lahkunuid.

«Puu istutamisega regionaalhaigla esisele soovime tunnustada meditsiinitöötajaid ennastsalgava panuse eest Covid-19 pandeemia ajal, me tunneme suurt rõõmu iga haiguse seljatanud patsiendi üle ja meie kõigi rõõmuks on neid tervenenud patsiente väga palju, kelle paranemise nimel meie meditsiinipersonal nägi ööpäevaringselt vaeva. Samuti olgu see puu meenutuseks, et alati elu ringkäigu vastu ei saa ja ei õnnestu vaatamata pingutustele elusid päästa, seetõttu mälestame ka lahkunuid ja tunneme kaasa kõigile, kes kaotasid oma lähedase pandeemias,» sõnas regionaalhaigla juhatuse esimees Agris Peedu. Ta lisas: «Praegu on meil põhjust rõõmustamiseks, epidemioloogiline olukord on stabiliseerunud ja selles on osa kogu Eesti rahval, kes kasutavad vaktsineerimise võimalust ning annavad sellega oma panuse järgmise kriisi ära hoidmiseks. Andku see ilus pihlakas jõudu kõigile meie haigla patsientidele ning töötajatele ka edaspidi.»

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik tänas kõiki arste, õdesid, ämmaemandaid, hooldajaid, teadlasi, päästjaid ja politseinikke ning kõiki avalikus ja erasektoris panustanuid. «Teie armastus ja pühendumine inspireerib meid ja teeb meist paremad inimesed. Täname ka kõiki õpetajaid ja lapsevanemaid tänu kellele sai jätkuda laste haridustee ning Eesti ettevõtjaid, kelle pingutused on hoidnud Eestit toimimas ja meie majanduse käimas. See on olnud pikk ja raske võitlus meie kõigi jaoks. Loodan, et kriisist saadud õppetunnid aitavad meil üheskoos olla tuleviku kriisideks paremini valmis.»

Esimene puu istutati Signe Riisalo poolt Hiiumaale, kuna esimene koroonaohver oli hiidlane. Puid istutatakse hooldekodude, kirikute ja haiglate juurde. Ühisavaldus koroonaohvrite mälestuseks on leitav siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles