Terviseamet hakkab kontrollima kaupluste ja müügisaalide desinfektsioonipunkte (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Koroonaviiruse leviku takistamiseks tuleb käsi tuleb pesta tihti ja 40–60 sekundi jooksul. Kätepesuks tuleb kasutada sooja vett ja seepi; avalikes kohtades alkoholipõhist desovahendit.
Koroonaviiruse leviku takistamiseks tuleb käsi tuleb pesta tihti ja 40–60 sekundi jooksul. Kätepesuks tuleb kasutada sooja vett ja seepi; avalikes kohtades alkoholipõhist desovahendit. Foto: Sander Ilvest

Terviseamet alustab koostöös tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ametiga   desinfektsioonipunktide kontrollimist. Kontrollitakse desinfitseerimisvahendi olemasolu, koostist ja märgistust.

«Desinfektsioonipunktide kontrollimise eesmärk on tõkestada Covid-19 kolmanda laine tekkimist ja vähendada viiruse levikut,» selgitas terviseameti peadirektor Üllar Lanno.

Lanno sõnul on epidemioloogilises vaates oluline võtta kasutusele kõik ennetavad meetmed, et saaksime hoida ühiskonna avatuna. «Meie jaoks on oluline, et kaubanduskeskustes oleks olemas selleks vajalikud ja nõuetele vastavad vahendid,» selgitas ta.

Juulis esitas terviseamet TTJAle ametiabipalve desinfektsioonipunktide kontrollimiseks. Valitsuse korralduse järgi tuleb tagada desinfitseerimisvahendid müügisaalides, toitlustusettevõtetes ja kaubanduskeskustes. Need peavad olema vähemalt ruumi sisenemisel ja väljumisel. Vahend võib olla originaalpakendis või taastäidetava desinfektsioonivahendi dosaatoriga või seadmega. Lisaks peab olema tarbijale esitatud teave desinfitseerimisvahendi kohta.

TTJA kontrollib desinfitseerimisvahendite olemasolu ja nõuetekohasust enam kui sajal objektil, kus on kokkupuude suure hulga inimestega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles