USA andis teada, keda koroonavaktsiinid ei pruugi kaitsta

PM Tervis
Copy
Vaktsineerimine. Noortel võib samuti tekkida raskekujuline Covid-19.
Vaktsineerimine. Noortel võib samuti tekkida raskekujuline Covid-19. Foto: Shutterstock

USA haiguste kontrolli ja tõrje keskus hoiatas (CDC) reedel immuunpuudulikkusega inimesi, et Covid-19 vaktsiin ei pruugi neile kaitset pakkuda, ja julgustas neid võtma ettevaatusabinõusid, nagu poleks neid vaktsineeritud, vahendab CNN.

«Immuunpuudulikkusega inimestele tuleks anda nõu Covid-19 vaktsiinide immuunvastuse vähenemise võimalikkuse ja praeguste ennetusmeetmete järgimise kohta (sealhulgas maski kandmine, teistest kahe meetri kaugusel viibimine, rahvahulkade ja halvasti ventileeritud ruumide vältimine), et kaitsta end Covid-19 eest, kuni nende tervishoiuteenuse osutaja ei soovita teisiti,» seisab ameti veebisaidil.

Föderaalametnik ütles CNNile, et CDC uurib võimalust kasutada immuunpuudulikkusega inimestel täiendavat vaktsiiniannust.

Mõned immuunpuudulikkusega patsiendid on saanud täiendavaid vaktsiiniannuseid ja Johns Hopkinsi teadlaste eelmise kuu uuring näitas, et lisadoos suurendas Covid-19 antikehade taset mõnel doonorelundiga inimesel, kellel ei tekkinud immuunvastust esialgsetele süstidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles