Vietnam kehtestas riigi lõunaosas ranged viirusepiirangud

Copy
Jalgrattur Vietnamis
Jalgrattur Vietnamis Foto: LUONG THAI LINH/Scanpix

Pea kolmandik Vietnami 100 miljonist elanikust peab koduseinte vahele jääma, sest riigi mitmes lõunapoolses provintsis kehtestati esmaspäeval ranged viirusepiirangud.

Pühapäeval tuvastati Vietnamis rekordilised 6000 uut nakatunut.

Ka pealinna Hanoi elanikel paluti, ehkki ei kästud, kodus püsida ning kõik mitte elutähtsad poed ja teenused suleti. Üle viie osavõtjaga avalikud kogunemised on keelatud.

Riigi äripealinn Ho Chi Minh, kus on seni tuvastatud suurim hulk nakatunuid, ning selle lähedal asuvad Binh Duongi ja Dong Nai provints on juba üle nädala lukus olnud. Kuid nakatunute arv tõuseb pidevalt ning seetõttu käskis valitsus esmaspäevast alates kehtestada viirusepiirangud veel 16 provintsis.

Pärast viirusepuhangu edukat kontrolli alla saamist mullu on uute nakkuste arv Vietnamis aprillist alates järsult tõusnud ning viiruse epitsenter on liikunud riigi põhjaosa tööstuspiirkondadest alla lõunasse.

Ho Chi Minhis on võimud püstitanud mitu ajutist haiglat, kus viibib ravil tuhandeid patsiente.

Vähendati riigisiseste lendude arvu piirkonda.

Piirangute karmistamisel kurtsid elanikud, et esmatarbekaupade hankimine muutus raskemaks pärast seda, kui turud ja kauplused suleti. Praegu on valitsuse prioriteediks inimeste tervise kaitsmine, on öelnud peaminister Pham Minh Chinh.

Vietnam pole vaktsiinide hankimisel ja manustamisel olnud kuigi kiire, seni on manustatud vaid 4,3 miljonit vaktsiinidoosi. Vietnam arendab ka omaenda koroonavaktsiini ning loodab võimude sõnul jõuda karjaimmuunsuse saavutamiseni 2022. aasta algul.

Riigis oli esmaspäevaks tuvastatud 55 845 nakatunut ning viiruse tagajärjel on surnud 254 inimest.

Tänu edukale viiruse kontrolli alla saamisele oli Vietnami majandus üks väheseid, mis mullu kasvas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles