Tartu Ülikool kutsub üliõpilasi ja töötajaid vaktsineerima

PM Tervis
Copy
Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Selleks, et saaks sügisel alustada õppetööd võimalikult tavapäraselt, on Tartu Ülikooli sõnul väga oluline, et kõik uued ja senised üliõpilased ning ülikooli töötajad oleksid vaktsineeritud.

Tartu Ülikooli teadusprorektori Kristjan Vassili sõnul on tõhusaim viis võitluses Covid-19-ga vaktsineerimine. «Praegu on vaktsineeritute hulk Eestis veel liiga väike. Iga inimene saab aga anda siin oma panuse,» ütles Vassil.

Riigikantselei viimasest Covidi-teemalisest uuringust selgus, et kaks kolmandikku Eesti elanikest suhtub vaktsineerimisse pooldavalt. Vassil peab aga murettekitavaks kahtlejate osakaalu: kogu rahvastikust iga viies inimene ja 15–24-aastaste seast koguni iga kolmas ei ole otsustanud, kas lasta ennast vaktsineerida või minna kolmandale lainele vastu vaktsineerimata.

«Head üliõpilased, head kolleegid, loodan väga, et te mitte ainult ei vaktsineeri, vaid julgustate ja veenate enda käitumisega ka kahtlejaid kaitsesüsti saama,» ütles Vassil.

Tartu Ülikooli õppeaasta avaaktus toimub esmaspäeval, 30. augustil. Seni jälgib ülikool riiklikku olukorda. Täpsemad suunised sügisese õppetöö korralduse kohta anname augusti lõpus enne uue õppeaasta algust. Viiruse levikust hoolimata saavad üliõpilased saja ja enama osalejaga loenguid kuulata ka veebis, kui konkreetne õppeaine seda võimaldab.

Välisüliõpilasi ootab ülikool Tartusse esimesel võimalusel, aga kui nende suhtes kehtivad reisipiirangud või isolatsiooninõuded, on kool valmis enamiku õppekavade puhul pakkuma kaugõppe võimalust kuni 1. oktoobrini. Kolmandate riikide välisüliõpilased ja -õppejõud peavad Eestisse saabudes esitama negatiivse koroonatesti. Kõik välistudengid saavad end samuti vaktsineerida.

Lähima vaktsineerimiskoha leiab veebilehelt vaktsineeri.ee. Tartus viibivad inimesed saavad ette registreerimata minna vaktsineerima Tartu vaktsineerimiskeskusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles