Tai teatas uuest nakatumise rekordist, inimesed surevad abi oodates tänavatel

PM Tervis
Copy
Järjekord Bang Sue Keskuse rongijaamas Bangkokis, kus inimesed ootavad koroonavaktsiini.
Järjekord Bang Sue Keskuse rongijaamas Bangkokis, kus inimesed ootavad koroonavaktsiini. Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA

Tai on sulgenud avalikud kohad, sest reedel registreeriti riigis uus koroonanakkuste rekord. Peaminister nõudis ametnikelt, et nad leiaksid viisi, kuidas hõlpsamini haiged haiglasse jõuaksid, pärast seda kui Bangkoki tänavatelt leiti Covid-19 viirusesse surnud. 

Tervishoiuministeerium teatas 14 575 uuest juhtumist ja 114 surmajuhtumist kogu riigis, kirjutab Medical Xpress. Suurim juhtumite ja surmade kontsentratsioon on olnud pealinnas. Bangkokis elab umbes 15 miljonit inimest ja pealinnast surnuna leitud inimeste arv kasvab iga päev. 

Peaminister Prayuth Cha-o-cha valitsus on sattunud üha suurema tule alla delta variantidest lähtuva tõusu ja aeglase vaktsineerimisprogrammi haldamise tõttu. Eriti pärast seda, kui teatati, et ravi ootavad inimesed surid tänavatel ja oma kodudes. 

«Tähtis on mõelda, mida saaksime teha, et vähendada nakatunute arvu, kes ootavad kiirabi kodus või tänavatel,» ütles Prayuth neljapäeva hommikul toimunud koosolekul.

Reedel viibis intensiivravi osakondades ligi 4000 Covid-19 patsienti, sealhulgas 900 juhitaval hingamisel, ütles valitsuse Covid-19 halduskeskuse pressiesindaja asetäitja Apisamai Srirangsan.

Manustatud on umbes 15,38 miljonit vaktsiinidoosi. Ligikaudu 11,8 miljonit inimest ehk 17,1 protsenti riigi 69 miljonist elanikkonnast on saanud vähemalt ühe annuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles