Vietnam pani pealinna lukku

Copy
Naine Hanoi tänavatel
Naine Hanoi tänavatel Foto: LUONG THAI LINH/Scanpix

Vietnam pani laupäeval lukku kaheksa miljoni elanikuga pealinna Hanoi, lootes pidurdada koroonapuhangut, mille tõttu on ligi kolmandik riigist juba varem sunnitud koju jääma.

Ametivõimud teatasid reedel rohkem kui 7000 uuest nakkusjuhtumist, mis on kolmas ööpäevarekord nädala jooksul.

Harilikult vilkalt sagiv Hanoi kesklinna jäi sulgemismeetme jõustudes tühjaks ja poed kinni. Äärelinnade tänavatel inimesi siiski liigub.

Pärast viirusepuhangu edukat kontrolli alla saamist eelmisel aastal on uute nakkusjuhtude arv Vietnamis aprillist alates järsult tõusnud ning viiruse epitsenter on liikunud riigi põhjaosa tööstuspiirkondadest alla lõunasse.

Ligi kolmandikule Vietnami 100 miljonist elanikust on kehtinud piirangud juba mitu nädalat.

Sellele vaatamata ei ole nakkuse levik aeglustunud ja Lõuna-Vietnamis asuvas äripealinnas Ho Chi Minhis, kus on registreeritud enamik viimase aja nakkusjuhtudest, pikendati teedel kojujäämise käsku.

«Oleme juba kuu aega kodus istunud. Olukord linnas tekitab hirmu,» ütles Ho Chi Minhi elanik Le Bich Thanh AFPle.

Alanud on kogu linna desinfitseerimine, milleks võimude sõnul kulub nädal aega.

Vietnam pole vaktsiinide hankimisel ja manustamisel olnud kuigi kiire, seni on manustatud vaid 4,5 miljonit vaktsiinidoosi.

Arendatakse ka oma koroonavaktsiini ning võimude sõnul loodetakse jõuda karjaimmuunsuse saavutamiseni 2022. aasta algul.

Vietnam on otsustanud kõik viirusekandjad haiglasse panna, see seab aga tervishoiusüsteemi õlule raske koorma. Mõnes piirkonnas ongi juba sellest reeglist loobutud.

Riigis on kogu pandeemia jooksul tuvastatud 86 957 nakkusjuhtu ja surnud on 370 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles