Ajateenistust alustanud kutsealuste seas lahvatas koroonakolle (13)

Brita-Maria Alas
, ajakirjanik
Copy
Ajateenijad sõidutati bussidega väeossa ja seal alles tehti koroonatest. Pilt on illustratiivne.
Ajateenijad sõidutati bussidega väeossa ja seal alles tehti koroonatest. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristo Kivisoo

Möödunud nädalal ajateenistust alustanud kutsealuste seas on tänaseks tuvastatud üle 50 koroonapositiivse, enam kui 40 neist Tapal. Suurem osa neist võis terviseameti teatel nakatuda juba bussisõidul. 

Tapal on tuvastatud ajateenistust alustavate kutsealuste seas üle 40 nakatunu, Võrumaal Kuperjanovi pataljonis 10. 

Tapal ajateenistust alustavate kutsealuste seas levis nakkus bussides, kui teenistujaid üksusesse sõidutati. «Nakatumised ei pruukinud toimuda kaitseväes. Noori tuldi saatma ja see võis toimuda kasvõi mõne pereliikme kaudu, bussis võisid ajateenijad viirust edasi levitada,» selgitas terviseameti meedianõunik Kirsi Pruudel, kes ühtlasi kinnitas, et tegu on viiruskoldega.

Kaitseväe peastaabi kinnitusel on kõik nakatunud ajateenijad paigutatud karantiini, samuti on isoleeritud nende lähikontaktsed. 

Terviseameti inspektorid külastasid lõuna üksust juba kevadel ja andsid juhised haigete tuvastamiseks ja isoleerimiseks. «Ka praegu oleme neid juhendanud, haigestunud inimesed isoleeritakse ja kasutusele on võetud lisameetmed, näiteks kiirtestimine,» selgitas Pruudel.

Kaitseväe peastaabi esindaja, leitnant Taavi Laasiku sõnul on väeosades kasutusele võetud meetmete seas üheks olulisemaks vaktsineerimine, mida ajateenijatele pakuti ja pakutakse ka edaspidi. «Lisaks kasutatakse isikukaitse- ja hügieenivahendeid, hoitakse isikutevahelist distantsi ning minimaliseeritakse allüksuste vahelisi kokkupuuteid,» lisas ta. 

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles