TLT: mask ei ole karistus, vaid norm, mis hoiab ühiskonna avatuna (2)

Postimees
Copy
TLT-le kuuluvad trammid.
TLT-le kuuluvad trammid. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Alates esmaspäevast on mask taas ühistranspordis kohustuslik. Tallinna linnatransport (TLT) kiidab valitsuse otsuse viiruse levikut arvestades heaks ja leiab, et maski kasutamine on norm, mitte ainult kohustus. 

«Näomaski kasutamine maandab viiruse levikut ja haigestumise riske, kuid mis olulisim – tagab kaasreisijatele turvatunde ning hoiab Eesti avatuna,» edastas aktsiaselts teates.

Ameti juhatuse liige Otto Popel kutsub kõiki ühistranspordi kasutajaid üles mõistlikule tervisekäitumisele: «Maskikandmine on norm, mitte vaid kohustus. Palume kõigi reisijate huvides kanda juba ühissõidukisse sisenedes maski ning desinfitseerida käsi,» rõhutas Popel.

TLT lubab tagada sõidukite sagedase puhastuse ning lisada desinfitseerimisjaamad kõikidesse ühissõidukitesse.

Desinfitseerimine toimub lõppjaamades, kus kasutatakse osoneeritud vett, mis hoiab pinnad pisikuvabad. Osoneeritud veega puhastatakse Popeli kirjeldusel nii pindu, põrandaid kui ka istmeid, mis on enamasti kergesti puhastatavast kunstnahast. «Tegemist on lõhnatu ainega, mis töötab hästi ning aitab hoida ühistranspordi turvalisena,» selgitas ta.

Kõiki busse, trolle ja tramme puhastatakse vähemalt kolm korda ööpäevas ning sellega tegeleb 98 TLT töötajat.

Desinfitseerimisjaamadega on praegu varustatud 31 sõidukit ja neid tuleb juurde. TLT kuulutas välja hanke, et leida partner, kes suudaks desinfitseerimismasinad tagada kõikidesse pealinna ühissõidukitesse. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles