Joller: vaktsineerimine peaks olema kohustuslik mitte ainult meedikutele (6)

PM Tervis
Copy
Eesti perearstide seltsi juhatuse liige dr Karmen Joller
Eesti perearstide seltsi juhatuse liige dr Karmen Joller Foto: Konstantin Sednev / Postimees

«Vaktsineerimine peaks olema meedikutele kindlasti kohustuslik ja mitte ainult neile — kohustuslik peaks vaktsineerimine olema kõikidel elualadel töötajatele, kes igapäevaelus puutuvad kokku haavatavate ühiskonnagruppidega (näiteks sotsiaaltöötajad, hooldusasutuste töötajad jne),» ütleb Eesti Perearstide Seltsi juhatuse liige Karmen Joller Med24s.

Eelmisel nädalal teatati Prantsusmaal otsusest muuta koroonavaktsineerimine meditsiinitöötajaile kohustuslikuks.

Jolleri sõnul ei peaks teatud elualade esindajate kontekstis rääkima vaid Covid-19 vastastest vaktsiinidest, vaid ka muude kaitsepookimiste vajalikkusest, näiteks gripi- ja leetrivaktsiini tegemisest.

«Mis puutub meedikutesse, siis üldiselt on meedikud head vaktsineerijad. Ka praegu on Covid-19 vastu vaktsineerinud end umbes 90 protsenti arstidest, ämmaemandatest ja õdedest. Mittevaktsineeriv meedik on ikkagi erandlik nähtus — meedikud teavad, mis neile ja nende patsientidele hea on,» rõhutab Joller.

Eesti haiglate liidu juhatuse esimees Urmas Sule on seda meelt, et tervishoiutöötajad peaksid näitama eeskuju teistele ja eeskuju näitamine tähendab mitte ainult enda vaktsineerimist, vaid ka teiste üles kutsumist vaktsineerima. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles