Koreas avastati kahel vaktsineeritul Delta Plus variant

PM Tervis
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Korea kinnitas kaks esimest Delta Plus juhtumit, mõlemad nakatunud olid täielikult vaktsineeritud AstraZeneca vaktsiiniga, kirjutab The Korea Herald

Korea andis teisipäeval teada kahest esimesest Delta Plus variandi juhtumist. Riikliku Haiguste Tõrje ja Ennetamise Agentuuri epidemioloogilise uurimisrühma juht Lee Sang-won ütles, et mõlemad patsiendid on täielikult vaktsineeritud AstraZeneca Covid-19 vaktsiiniga.

Üks neist on 40ndates eluaastates mees, kes pole hiljuti välismaale reisinud, kuid kes soovis pärast hingamisteede sümptomite ilmnemist end testida. 26. juulil antud testitulemus oli positiivne. Tema poeg sai samuti positiivse tulemuse, kuid on ebaselge, kas ka tema on nakatunud Delta Plus variandiga. 

Teine patsient naasis Ameerika Ühendriikidest 23. juulil ja andis lennujaamas positiivse testi. 

Delta Plus on Delta alamliin, millel on lisamutatsioon K417N, mida leiti ka Beeta ja Gamma variandis. Mõlemad variandid levivad peamiselt Lõuna-Aafrikas ja Brasiilias. Lõuna-Aafrika Vabariik lõpetas veebruaris AstraZeneca vaktsiini kasutamise, sest uuuringud näitasid, et see ei tööta Beeta variandi vastu niivõrd hästi. 

Koreas on Delta tüvi kõige domineerivam ja see moodustas teisipäevase riikliku aruande kohaselt 61,5% eelmisel nädalal analüüsitud proovidest. Riik on vaktsineerinud vähemalt ühe vaktsiinidoosiga 20 miljonit inimest ehk 39% elanikkonnast, täielikult vaktsineerituid on 14%.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles