Qvalitas Arstikeskus tõi Lasnamäe vaktsineerimisele suure huvi tõttu lisabussi (2)

PM Tervis
Copy
Vaktsineerimine Lasnamäel.
Vaktsineerimine Lasnamäel. Foto: Qvalitas

Täna Raadiku asumis oma 15-päevase Lasnamäe vaktsineerimistuuri raames esimest peatust tegev vaktsineerimisbuss osutus väga menukaks, mistõttu saatis Qvalitas Arstikeskus kõikide huviliste teenindamiseks pärastlõunal kohapeale lisabussi koos täiendava meditsiinipersonaliga.

«Qvalitas Arstikeskuse meeskond on olnud riigi partner vaktsineerimistegevuse algusest peale, alustades eesliinitöötajate vaktsineerimisega. Meie kogemus näitab, et asukoht on määrava tähtsusega, mistõttu on hea meel koostöös riigi ning Lasnamäe linnaosa valitsusega tuua vaktsineerimine inimestele kodu lähedale,» rääkis Qvalitas Arstikeskuse juhatuse esimees Tõnu Velt.

Täna kell 11 tööd alustanud vaktsineerimisbussis oli päeval kella 14ks Covid-19 kaitsesüsti saanud üle paarisaja inimese, oma järjekorda oli ootamas veel mitukümmend inimest.

«Näeme, et huvi vaktsineerimise vastu on Lasnamäel väga kõrge. Soovime, et vaktsineerimine oleks inimestele hõlpsasti kättesaadav, seega pakume järgmisel kahel nädalal vaktsineerimiseks hulgaliselt võimalusi üle terve linnaosa. Peamine, et kõikidele soovijatele jaguks vaktsiine ning et Pfizeri kasuks otsustanud inimesed kindlasti tuleks ka teist süsti tegema,» ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Qvalitas Arstikeskuse meditsiinivaldkonna projektijuht Serli Raudsepingu sõnul on bussis vaktsineerimine sama turvaline kui arstikeskuses ning seeläbi saavad inimesed kaasa aidata viiruse leviku pidurdumisele.

«Kogenud tervishoiutöötajad hindavad vaktsineeritava terviseseisundit, vajadusel selgitavad vaktsineerimise kõrvalmõjusid ning viivad protseduuri läbi tervisebussis.»

Vaktsineerimisbuss sõidab Lasnamäe erinevates piirkondades kuni 19. augustini, tehes peatusi enam kui kümnes asukohas: Lähen vaktsineerima – vaktsineeri.ee

Bussis saab end Covid-19 vastu vaktsineerida Pfizer-BioNtech Comirnaty või Jansseni koroonavaktsiiniga ning eelregistreeimine pole vajalik. COVID-19 vastu vaktsineerimine on Eesti elanikele tasuta, k.a. ravikindlustuseta patsientidele. Vaktsineerima pääseb alates 12ndast eluaastast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles