Sotsiaalmeediaplatvormid võitlevad peamise koroonavastase info levitaja vastu (3)

PM Tervis
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Joseph Mercola, kes on teadlaste sõnul koroonaviiruse valeinfo peamine levitaja internetis, ütles kolmapäeval, et kustutab postitused oma saidilt 48 tundi pärast nende avaldamist, kirjutab New York Times

Valge Maja kritiseeris eelmisel kuul tehnoloogiaettevõtteid koroonaviiruse ja vaktsiinide kohta leviva valeinformatsiooni laialdase leviku tõttu. Uurimine näitas, et 12-liikmeline rühm vastutab sotsiaalmeedias 65 protsendi ulatuses vaktsiinivastaste sõnumite jagamise eest. 

Uuringu taga olev mittetulundusühing Center for Countering Digital Hate hakkas 12-liikmelist gruppi kutsuma «Disinformation Dozen», mida juhib Joseph Mercola.

Uurijate sõnul on Mercola esitanud laialdaselt vaktsineerimisvastast informatsiooni. Ta töötab meeskonnana näiteks Floridal ja Filipiinidel, nad tõlgivad iga terviseuudise pea tosinasse keelde ning avaldavad erinevates veebisaitides ja sotisaalmeedias. 

New York Timesi analüüsist selgus, et Mercola on pandeemia algusest saadik avaldanud Facebookis üle 600 artikli, milles kõigis seab kahtluse alla viiruse ja vaktsineerimise. 

Mercola kirjutas oma blogipostituses, et ta võib kustutada 15 tuhat varasemat postitust. Ta jätkab artiklite kirjutamist iga päev, kuid need on avalikud vaid 48 tundi. Lisaks sõnas Mercola, et tema jälgijate ülesanne on aidata tema tööd levitada. 

Washingtoni ülikooli teadlane Rachel E. Moran, kes uurib veebipõhiseid vandenõuteooriaid, ütles, et Mercola üritab välja töötada oma strateegiad, kuidas vältida tema veebisisu mahavõtmist, mängides samal ajal ka märtrit. 

Facebooki pressiesindaja Aaron Simpson lisas, et Facebook jätkab võitlust iga konto või grupi vastu, kes nende reegleid rikub, üks osa sellest on ka valeinformatsiooni levitamine. 

YouTube märkis, et on juba varem Mercola videosid eemaldanud, sest see rikub mitmeid platvormi reegleid. Twitter blokeeris Mercola konto seitsmeks päevaks. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles