India andis Johnson & Johnsoni vaktsiinile kasutusloa

Copy
Süstal.
Süstal. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

India kiitis laupäeval heaks Johnson & Johnsoni ühesüstilise koroonaviiruse vaktsiini kasutamise oma immuniseerimiskavas, samal ajal kui ärevus uue nakkuslaine pärast kasvab.

Terviseministri Mansukh Mandaviya sõnul aitab heakskiit tugevdada võitlust pandeemia vastu Indias, kus juuni keskpaigani kestnud kahekuuses nakkuslaines hukkus vähemalt 200 000 inimest.

«India laiendab oma vaktsiiniportfelli! Johnson & Johnsoni ühedoosiline Covid-19 vaktsiin sai Indias erakorralise heakskiidu,» teatas minister Twitteris.

Pole veel teada, millal USA ravimifirma vaktsiin Indiasse jõuab.

1,3 miljardi elanikuga riigis on seni tehtud 500 miljonit kaitsesüsti, kuid vaid kaheksa protsenti elanikest on saanud mõlemad annused.

Indias on heakskiidu saanud ka AstraZeneca ja Oxfordi arendatud Covishield, kohapeal arendatud Covaxin, Venemaa Sputnik V ja USA Moderna kaitsesüst.

Indias on tuvastatud kokku 32 miljonit nakkusjuhtu, surnud on üle 427 000 inimese. Eksperdid kahtlustavad, et tegelik ohvrite arv on veelgi suurem.

Riigi immuniseerimisprogramm sõltub hetkel suuresti Covishieldi ja Covaxini kaitsesüstidest, mille tootjatel on raskusi nõudluse rahuldamisega. Sputnik ei ole veel oma tootmist laiendanud ja ühtki Moderna annust seni imporditud ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles