Härma: üha rohkem nooremaid inimesi satub haiglasse

BNS
Copy
Vaktsineerimine: Hingelt noorte festival
Vaktsineerimine: Hingelt noorte festival Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma märkis kolmapäevasel pressikonverentsil, et Covid-19 haigestumine on kasvutrendis ning sügisel on oodata suuremat nakatumist nooremate inimeste hulgas, sealhulgas nende hulk, kes vajab haiglaravi.

«Covid-haigestumine on kasvutrendis ja me jätkame liikumist kasvutrendis. Haigestuvad vaktsineerimata nooremad inimesed,» ütles Härma.

«Tuleb ka valmis olla, et üha rohkem nooremaealisi vajab haiglaravi. Ameerika näitel on teada, et lapsed ja noored nakatuvad oluliselt rohkem,» kinnitas Härma.

Tema sõnul on ka viimasest nädalast näha, et kasvama on hakanud ka haigestumine vanemaealiste vaktsineerimata inimeste hulgas.

«Delta tüvi on 98 protsenti kõikidest nakatumistest. Juba pärast 72 tundi tekivad esimesed sümptomid,» selgitas Härma.

«Täna ei ole kahtlustki, et vaktsineerimine on tõhus. Seal, kus on vaktsineerimise tase kõrgem, on ka haigestumine väiksem. Ka need, kes on läbi põdenud, peaksid minema vaktsineerima. Ei pea ootama kuus kuud, võib vaktsineerida ka varem. Nakatumist me maha suruda ei saa ja sügisel ootame nooremate seas nakatumiste tõusu,» selgitas Härma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles