Tartu Kiirabi avab linnas täiendavad vaktsineerimispunktid

BNS
Copy
Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tartu Kiirabi avas esmaspäeval linnas täiendavad vaktsineerimispunktid, kus on võimalik ette registreerimata Covid-19 vastu vaktsineerida ning seda linna väiksemates asukohtades.

Tartu Kiirabi juht Veronika Reinhard ütles, et kuna Covid-19 näitab selgelt kasvumärke, on Tartu Kiirabi veel jõulisemalt panustamas ennetustöösse ehk vaktsineerimisse.

«Seetõttu olemegi lisaks Tartu vaktsineerimiskeskuse töösse panustamisele lisanud võitlusrelvana vaktsineerimiskiirabi,» ütles ta.

Selleks kohandati üks kiirabiauto vaktsineerimiskiirabiks ning elanikkonda vaktsineeriv brigaad töötab lisaks kõikidele tavapärastele operatiivarvestuses olevatele Tartu Kiirabi brigaadidele.

«Vaktsineerimiskiirabi võimaldab mugavalt ja kiirelt kodu lähedal professionaalse personali poolt vaktsineeritud saada. Võimalusel aitab kiirabi vaktsineerida ka neid inimesi, kes erinevatel põhjustel ise kodust välja liikuda ei saa,» rääkis Tartu Kiirabi juht.

Tartu abilinnapea Mihkel Leesi sõnul on kampaania «Avatud Tartu» jõudnud uude etappi, kus eesmärgiks on viia vaktsineerimine tartlaste igapäevastele liikumismarsruutidele võimalikult lähedale.

Vaktsineerimiskiirabi võimaldab mugavalt ja kiirelt kodu lähedal professionaalse personali poolt vaktsineeritud saada. Võimalusel aitab kiirabi vaktsineerida ka neid inimesi, kes erinevatel põhjustel ise kodust välja liikuda ei saa.

«Nii on ka Tartu Kiirabi poolt loodud vaktsineerimiskiirabi täiendav võimalus juba olemasolevatele – Tartu vaktsineerimiskeskusele, kliinikumi peamajas vaktsineerimisele ning mobiilsetele väljasõitudele Tartus ja Tartumaal,» sõnas Lees.

Vaktsineerimiskiirabi brigaad on kolmeliikmeline nagu tavapärane kiirabibrigaad. Vaktsineerimiskiirabi teenuse kasutamiseks ei ole vaja teha muud, kui ette registreerimata graafikujärgsetel aegadel õigesse kohta minna ning avaldada soovi vaktsineerimiseks.

Vaktsineerimine on võimalik alates 12. eluaastast ning selleks kasutatakse Pfizeri vaktsiini.

  • 17. augustil kell 12–18 ootab kiirabi kõiki vaktsineerida soovijaid Ropka Konsumi juures.
  • 18. augustil kell 12–18 Ujula Konsumi juures. 
  • 19. augustil kell 12–18 Kivilinna Konsumi juures.
  • 20. augustil kell 12–15 Tartu Tuglase Rimi juures, kell 16–17 Tartu laululava juures ja kell 17–19 Raekoja platsi lähistel.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles