«Mul on juba üle nädala kuulid kehas, see on pisut masendav»

PM Tervis
Copy
Covid-19 tõttu on USA intensiivraviosakonnad ülerahvastatud ja osa patsientidest peab ootama oma järge.
Covid-19 tõttu on USA intensiivraviosakonnad ülerahvastatud ja osa patsientidest peab ootama oma järge. Foto: Shutterstock

Joel Valdez ei ole haiglas Covid-19 tõttu, kuid tunneb selle mõju. Valdez on olnud 10 päeva Houstoni Ben Taubi haigla voodis ja oodanud operatsiooni – pärast seda, kui teda tulistati toidupoe ees kuus korda, sattunud juhusliku kõrvalseisjana perekondliku vaidluse tunnistajaks, vahendab Washington Post.

«Mul on juba üle nädala luumurrud ja kuulid kehas, see on pisut masendav,» ütles Valdez nädalavahetusel KRIVile.

Ta kirjeldas oma vigastusi, sealhulgas kaelahaava ja kolme kuulihaava vasakus õlas, mis vajavad operatsiooni: «Kõik on tõesti üllatunud, et nädal hiljem olen ikka veel selles voodis.»

Valdez kinnitas esmaspäeva pärastlõunal, et ootab endiselt operatsiooni, kui The Washington Post temaga ühendust võttis.

Ben Taubi haiglas, kus Valdez ootab operatsiooni, oli intensiivraviosakond esmaspäeva hommikuse seisuga 103 protsendi ulatuses täitunud, 33 protsenti neist juhtudest on seotud Covid-19ga, ütles Harris Health pressiesindaja. 

«Piiratud ressursside tõttu seatakse kirurgilised patsiendid prioriteediks mitme teguri alusel, mis võib kahjuks põhjustada mittetähtsate kirurgiliste protseduuride hilinemise,» ütles tervisesüsteemi pressiesindaja Amanda Callaway.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles