Ekspert: piirangud tõstsid hüppeliselt huvi vaktsineerimise vastu

PM Tervis
Copy
Confido testimispunkt Viljandis.
Confido testimispunkt Viljandis. Foto: EVE NAABER/SCANPIX

Eelmisest nädalast kehtima hakanud piirangud on toonud inimesed taas palju aktiivsemalt vaktsineerima, kinnitas kokku ühteistkümnes asukohas vaktsineerimist korraldava Confido juhatuse esimees Risto Laur.

«Kui juulis vaktsineeriti Confidos koroonaviiruse vastu 3672 inimest, siis augustis on ainuüksi poole kuu jooksul vaktsiinidoosi saanud 2905 inimest,» rääkis Risto Laur, kelle sõnul on ka päringute ja broneeringute arv tuntavalt kasvanud.

«Selle tempo juures võib eeldada, et ületame juuli vaktsineerimismahud augusti lõpuks poolteist korda või enamgi,» ennustas Laur, kuid kinnitas samas, et nii vaktsiine kui vabu aegu on igapäevaselt saadaval.

«Kogu fookus on selgelt olnud vaktsineerimisel, mistõttu on antigeeni teste viimase nädala jooksul tehtud vähem. Siiski on oluline meeles pidada, et just testimine on parim viis hoolida inimestest enda ümber,» selgitas Laur ning lisas, et positiivse tulemuse annab antigeeni test reeglina juba mõni päev enne sümptomite teket, mis aitab ennetada viiruse levikut.

Covid-19 vastu vaktsineerimist teostab Confido Tallinnas, Veerenni terviselinnakus asuvas Confido meditsiinikeskuses, Rocca-al-Mare Keskuse, Lasnamäe Centrumi ja Nautica Keskuse kiirkliinikutes ning Ülemiste, Pirita, Mustamäe ja Kivila Südameapteegis.

Tartus saab vaktsineerida Lõunakeskuse Confido kiirkliinikus, Võrus ja Rakveres Südameapteekides.

Confido testimispunktid asuvad lisaks Tallinnale veel Pärnus, Rakveres, Tartus, Narvas, Võrus, Haapsalus, Kuressaares ja Viljandis. Täpsed asukohad ja lahtiolekuajad leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles