Osa haridustöötajatest taunib iganädalast vaktsineerimata õpetajate testimist (3)

PM Tervis
Copy
Koolides tehakse koroona vastu kaitsesüst sellises järjekorras, nagu huvilised kohale saabuvad.
Koolides tehakse koroona vastu kaitsesüst sellises järjekorras, nagu huvilised kohale saabuvad. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Haridus- ja teadusministeerium tahab, et vaktsineerimata haridustöötajaid testitaks koroonaviiruse vastu iga nädal. Osa haridustöötajaid väljendavad aga pahameelt, et nii üritab ministeerium neid survestada vaktsineerima, kirjutab ERR.

Vaktsineerimata õpetajate testimise eesmärk ei saa teaduspõhiselt olla nakkusohutuse tagamine, kuna nakkust levitavad täpselt samamoodi vaktsineeritud inimesed, ütles 180-liikmelise haridusvaldkonna esinduskoja juhatuse liige Kätlin Telvik. Murekoht on tema sõnul see, et selle meetme eesmärgiks võib olla õpetajate kaudne vaktsineerima kohustamine.

Haridus- ja teadusministeeriumi nõunik Jürgen Rakaselg lükkas ümber Telviku väite, nagu nakatuks vaktsineerimata ja vaktsineeritud ühepalju. Terviseameti andmetele viidates märkis ta, et kooli toob viiruse tihti just vaktsineerimata töötaja ning iganädalane testimine on mõeldud alternatiivina neile, kes vaktsineerida ei saa või ei taha.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles