Valitsus tegi kolmele üritusele piirangute erandi (11)

BNS
Copy
Maskikandmise kohustus laieneb
Maskikandmise kohustus laieneb Foto: Sander Ilvest

Valitsus andis loa Covid piirangute erandiks peatselt toimuvale Lennart Meri konverentsile, Euroopa meistrivõistluste võrkpalli alagrupi turniirile ja rahvusvahelistele jalgpalli A-koondiste mängudele.

Selleks, et Lennart Meri konverentsist saaksid osa võtta ka nendest riikidest tulevad esinejad, kel pole vaktsineerimise või Covid-19 haiguse läbipõdemise kohta tõendit, andis valitsus eriloa, et nad ei pea jääma Eesti riigipiiri ületamisel eneseisolatsiooni, edastas valitsuse pressiesindaja. Nende konverentsikülaliste nakkusohutus tagatakse Covid antigeeni kiirtestidega. Koroonaviiruse positiivse testitulemusega inimene konverentsil osaleda ei saa.

Konverents on kinnine üritus, kuhu pääsevad vaid kutsutud ja eelregistreeritud inimesed. Konverentsialale sisenemise õiguse annab rahvusvaheliselt aktsepteeritud vaktsineerimist tõendav dokument, Covid-19 haiguse läbipõdemist tõendav dokument või konverentsi hotellis läbi viidud kiirtest ja selle negatiivne tulemus.

Võrkpalli meeste Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri alagrupi turniiri korraldab Eesti Võrkpalli Liit ja sellel osalevad Eesti, Läti, Saksamaa, Prantsusmaa, Slovakkia ja Horvaatia koondised. Mängud toimuvad 1.–9. septembrini Saku hallis. Võistkonnad viibivad Eestis 30. augustist kuni 10. septembrini.

Valitsus otsustas anda spordisündmusele erandi, mis võimaldab positiivse testitulemuse saanud isiku teistel delegatsiooniliikmetel, kes ei ole vaktsineeritud või COVID-19 haigust põdenud, pärast täiendavat testimist ja negatiivset testitulemust jätkata treeningutel osalemist ja võistlemist Eestis viibimise jooksul. Vastasel juhul oleks turniiri korraldamine takistatud.

Erandi tegemine võistkondade delegatsioonidele lühikeseks ajaks on põhjendatud, sest nende liikmed on teistest isikutest rangema arstliku kontrolli all nii enne Eestisse saabumist kui ka Eestis viibides.

Spordivõistlusele on müüdud tänaseks üle 2500 pileti. Kõigil pealtvaatajatel on tulenevalt rahvusvahelise spordialaliidu juhistest kohustus kanda maski.

Septembrist kuni novembrini toimuvad Eestis rahvusvahelised jalgpalli meeste ja naiste A-koondiste mängud. Eesti Jalgpalli Liit korraldab meeste koondiste mänge tänavu sügisel A. Le Coq Arenal, mille staadionil ja selle tribüünidel on arvestatud kokku 12 000 inimesega.

Valitsus otsustas anda ka jalgpalli mängudele analoogse spordisündmuse erandi. Seega kehtestatakse koondise liikmetele erand, mis võimaldab positiivse testitulemuse saanud isiku teistel delegatsiooni liikmetel, kes ei ole vaktsineeritud ega põdenud Covid-19 haigust, jätkata treeningutel osalemist ja võistlemist.

Naiste koondiste mängud toimuvad Pärnu Rannastaadionil, kus publikuhuvi on väiksem. Ka Pärnu Rannastaadionil toimuvatel mängudel lähtutakse samadest turvalisust tagavatest põhimõtetest nagu A. Le Coq Arenal.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles