Moderna peatas saastumise tõttu 1,6 miljoni vaktsiinidoosi tarnimise

PM Tervis
Copy
Vaktsineerimine õpetajate hulgas peab olema prioriteet
Vaktsineerimine õpetajate hulgas peab olema prioriteet Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Moderna ütles, et on peatanud umbes 1,63 miljoni annuse Covid-19 vaktsiini tarnimise Jaapanis pärast seda, kui sai teada viaali saastumisest tahkete osakestega. Kahtlustatakse, et see hõlmab Hispaanias asuvat tootmisliini, vahendab Reuters.

Kuigi Moderna ütles, et ohutuse või tõhususega seotud probleeme pole tuvastatud, on tarnete peatamine ettevõttele uus tagasilöök. Eelmisel kuul oli firma partneritel tootmisega viivitusi, mis häirisid tarnet erinevatesse riikidesse, sealhulgas Lõuna-Koreasse.

See on ajendanud mõningaid Jaapani ettevõtteid neljapäeval, 26. augustil plaanitud töötajate vaktsineerimist tühistama, kuna enamik kõnealustest annustest on tarnitud Jaapani massvaktsineerimispaikadesse ja töökohtadesse.

«Moderna kinnitab, et teda on teavitatud juhtudest, kus tema Covid-19 vaktsiini ravimipudelites on näha tahkeid osakesi,» teatas Moderna avalduses. «Ettevõte uurib aruandeid ja on jätkuvalt pühendunud oma partneri Takeda ja reguleerivate asutustega kiirele koostööle selle lahendamiseks,» lisas ta, viidates Jaapani Takeda farmaatsiaettevõttele.

Ettevõte teatas, et saastumise põhjus võib olla tootmisprobleem ühes Hispaania lepingulise tootmiskoha liinil. Praegu ei ole selge, kas probleem mõjutab tarneid teistesse riikidesse.

Eesti ravimiamet on suhelnud Euroopa ravimiametiga, keda on Jaapani juhtumist informeeritud. Euroopa Liidus ja Eestis turustatavaid partiisid Jaapani juhtum ei mõjuta, kasutatavad vaktsiinid on kvaliteetsed, teavitab ravimiamet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles