Fauci avaldab, mis ajaks võib saada Covid-19 kontrolli alla (3)

PM Tervis
Copy
Anthony Stephen Fauci on alates jaanuarist 2020 Valge Maja Koroonaviiruse töörühma juhtivekspert.
Anthony Stephen Fauci on alates jaanuarist 2020 Valge Maja Koroonaviiruse töörühma juhtivekspert. Foto: AFP / Scanpix

Allergia ja nakkushaiguste riikliku instituudi direktor Fauci ütles, et Covid-19 pandeemia võib kontrolli alla saada 2022. aasta kevadeks, vaid juhul, kui miljonid ameeriklased saavad vaktsineeritud, kirjutab Insider

Fauci sõnas CNN-ile, et see, kui kiiresti riik normaliseerub on nende 90 miljoni ameeriklase käes, kes pole veel kaitsepoogitud. 

Haiguste Kontrolli ja Tõrje Keskuse andmete kohaselt on rohkem kui 201,7 miljonit inimest saanud vähemalt ühe annuse vaktsiini. «See on väga kaval viirus,» märkis Fauci, «Kui venib nende inimeste vaktsineerimine, keda peaks vaktsineerima, siis võib see veel kaua aega võtta, mis võib omakorda viia uue variandi tekkimiseni.»

Samuti toetab ta tööandjaid, kes on kehtestanud kohustuse töötajatel vaktsineerida. 

«Ma respekteerin inimeste vabadust, aga kui te räägite rahvatervise kriisist, mida oleme juba üle pooleteise aasta kannatanud, on kätte jõudnud viimane piir. Me peame inimesed vaktsineerima,» lisas Fauci. 

Teised tervisevaldkonna eksperdid, kui ka Fauci on varem hoiatanud, et vaktsineerimata inimesed annavad viirusele võimaluse mutateeruda veel ohtlikumaks kui on praegune Delta variant. 

Koroonaviiruse juhtumid USA-s on sagenenud, eriti osariikides, kus vaktsineerimismäär on madal. Haiguste Kontrolli ja Tõrje Keskuse andmete kohaselt oli pühapäeval 43 222 uut juhtumit.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles