Pealinna koolides lasi ennast vaktsineerida 2690 inimest

BNS
Copy
Pildil Annelinna gümaasiumi lapsed.
Pildil Annelinna gümaasiumi lapsed. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Augusti kahel viimasel nädalavahetusel vaktsineeriti Tallinna 16 koolis kokku 2690 inimest.

Vaktsineeritud saavad teise vaktsiinidoosi 2., 9. või 10. oktoobril samas koolis, kus esimesegi süsti, teatas Tallinna linnavalitsus, Nendel päevadel oodatakse koolidesse ka neid inimesi, kes soovivad saada esimest kaitsesüsti.

«Koolides vaktsineeritute hulgas oli rohkem küll täiskasvanuid kui õpilasi, kuid oluline on see, et paljud inimesed leidsid enda jaoks sobiva võimaluse vaktsineerida. Kõige rohkem käidi vaktsineerimas Reaalkoolis, aktiivsuselt järgmisel kohal olid Lasnamäe koolid Lasnamäe Gümnaasium, Läänemere Gümnaasium ja Kuristiku Gümnaasium. Enne kooliaasta algust täna ja homme on eelregistreerimata võimalik vaktsineerima tulla ka linnavalitsuse vaktsineerimispunkti Vabaduse väljakul,» ütles Tallinna linnavalitsuse koroonaviiruse ennetusmeetmete koordinaator Ester Öpik.

Koolides vaktsineerimiseks kasutatakse vaktsiini Pfizer/BioNTech Comirnaty.

Koolides vaktsineerimas käinutest enamus osales ka auhinnaloosis. Välja loositi 15 iPadi, kümneid kruiise, kinkepileteid ja kinkekaarte.

Tallinna linnavalitsuse hoones (Vabaduse väljak 7) on vaktsineerimispunkt avatud veel esmaspäeval ja teisipäeval kella 10-20. Sissepääs on linnavalitsuse teenindussaali uksest. Vaktsineerimiseks kasutatakse vaktsiini Spikevax (COVID-19 Vaccine Moderna).

Augusti lõpuni Moderna Spikevaxiga vaktsineerijad jõuavad enne aktiivse viirushooaja algust saada ka teise vaktsiinidoosi. Spikevax ehk COVID-19 Vaccine Moderna kahe vaktsiinidoosi vahe on neli nädalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles