Ravimiamet: vaktsineerimisega seotud loosimised on kohatud (1)

BNS
Copy
Vaktsineerimine. Pilt on illustreeriv.
Vaktsineerimine. Pilt on illustreeriv. Foto: Marko Saarm

Ravimiameti hinnangul ei ole kingitused ja loosimised vaktsineerimise hoogustamiseks sobiv meede.

Viimastel nädalatel on avaldatud vaktsineerimisele kutsuvaid kampaaniaid, milles pakutakse vastu hüvesid, kingitusi või viiakse läbi loosimisi. Ravimiamet mõistab küll vajadust inimesi vaktsineerima kutsuda, kuid juhib tähelepanu sellele, et see pole sobiv ega kohane meede ega ole kooskõlas ravimite ratsionaalse kasutamise eesmärgiga.

Vaktsineerimine on ravimiameti teatel oluline, et hoida inimesed terved, ühiskond avatuna ja minimeerida tervishoiu koormust. Teavituskampaaniad ja üleskutsed koos tasakaalustatud teabejagamisega on igati põhjendatud, et inimesed saaksid teha läbimõeldud otsuse ilma saadava hüve kaalutluseta. Amet palub kampaaniategijatel seda põhimõtet järgida. 

Tallinn meelitas iPadiga vaktsineerima 

Tallinna linn korraldas augusti lõpus koolides vaktsineerimisi ning suurema osavõtu tagamiseks loositi kõigi kaitsesüsti saanute vahel välja auhindu. Peaauhinnaks oli 30 iPadi.

Veel jagati ka 25 kruiisi Stockholmi, 500 viietunnist merekruiisi Läänemerel ning 100 Tallink SPA külastust Tallinkilt. 

17. augustil kirjutas Sakala, et Viljandi Kesklinna ja Jakobsoni koolis avati vaktsineerimise kabinetid. Kuna avapäeval jäi huvi nigelaks, siis seda turgutati loosiauhindadega. Auhinnaloosis oli viis iPhone 12 nutitelefoni, lisaks nutitelefonidele loositi iga päev igas koolis kõigi vaktsineerimas käinute vahel välja kolm 50-eurost kinkekaarti.  

Ka Põhja-Eesti reigionaalhaigla on otsustanud neil kaitsesüstimas käinud inimeste vahel välja loosida iPhone'e. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles