Südameapteek alustas Covid-19 antigeeni kiirtestide tegemist

PM Tervis
Copy
Südameapteek.
Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja
Südameapteek. Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

26. augustil kehtima hakanud valituse korraldus sätestab, et üritustel osalemiseks võib inimene kasutada apteegis väljastatud tõendit, mis kinnitab, et kiirtest on apteegis korrektselt tehtud ja selle tulemus on negatiivne.

Esialgu pakuvad kiirtestimise ja tõendi väljastamise teenust Tallinnas Lasnamäe Centrumi ja Sikupilli keskuse Südameapteek, Pärnus Maksimarketi Südameapteek ning Võrus Kagukeskuse Südameapteek.

Järgmisel nädalal tuleb testimisvõimalus ka Tallinnas Ülemiste Südameapteegi klientidele ning järk-järgult laienetakse teistesse Südameapteekidesse, kus on  privaatsed nõustamiskabinetid.

Üritusel või tegevuses osalemiseks esitatav tõend peab olema apteegis tehtud kuni 48 tundi enne selle ettenäitamist.

«Apteegis tehtava testi puhul tuleb võtta proov ninast, kuid see on kliendi jaoks lihtne ja mugav – vatipulk tuleb ninasõõrme servast kuni kahe ja poole sentimeetri kaugusele lükata, samal ajal seda ettevaatlikult pöörates. Testi teeb inimene apteegis ise, kuid talle on abiks apteeker, kes teda juhendab ja jälgib,» selgitas Südameapteegi turundusjuht Merle Väli.

Testimisele ei tohi tulla haigussümptomitega

Teenuse sihtrühm on terved haigustunnusteta inimesed, kes soovivad end testida tõendi saamise eesmärgil. Testimisele ei tohi mitte mingil juhul tulla haigussümptomitega. 

«Need, kellel on nohu, köha, kurguvalu või palavik, peaksid testimiseks pöörduma selleks ettenähtud testimispuntkidesse. Apteegis testimine on mõeldud vaid kinnitamaks, et inimene on terve ja tõendi saamiseks, et osaleda üritusel,» ütles Väli.

Testi tegemiseks apteegis tuleb broneerida aeg. «Seda saab teha Südameapteegi kodulehe või telefoni nõuandeliini kaudu või teenust osutavas apteegis kohapeal. Testimisele minnes peab kaasas olema isikut tõendav dokument, et apteeker saaks vormistada korrektse tõendi,» toonitas Väli.

Südameapteegi nõuandeliini number on 605 7171 ning aja saab broneerda ka apteegiketi kodulehel.

Covid-19 enesetestimiseks apteegis peaks inimene planeerima kuni 20 minutit, mille jooksul ta teeb testimise ning apteeker vormistab tõendi. 

Tõend saadetakse kas kliendi e-posti aadressile või prinditakse välja.

Teenuse hind Südameapteegis on 21 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles