Soome teatas, millal lõpetab piirangud

Copy
Vaktsineerimine Tallinki laevadel Star ja Megastar kestab kuni 15. augustini.
Vaktsineerimine Tallinki laevadel Star ja Megastar kestab kuni 15. augustini. Foto: Herman-Erik Isop

Soome kaotab viimased viirusepiirangud pärast seda, kui 80 protsenti üle 12-aastastest on täielikult vaktsineeritud, teatas valitsus esmaspäeval.

«Meie eesmärgiks on ühiskond avada ja avatuks jätta,» ütles peaminister Sanna Marin ajakirjanikele pärast valitsuse nõupidamist riigi koroonaviiruse strateegia üle.

«Järjest kasvav vaktsineerimiste arv on võti selle saavutamiseks,» ütles Marin, lisades, et piirangud lõpetatakse järk-järgult vastavalt viiruseolukorra paranemisele.

Soome on üks kõige hõredama asustusega riike Euroopa Liidus ning riigi nakatumisenäitajad on kogu pandeemia kestel olnud ELi ühed madalamatest, kuid viimastel kuudel on nakkusjuhtude arv järsult tõusnud, eriti nende hulgas, kes pole poogitud, kelleks on peamiselt noored.

Soome terviseamet THL ütles esmaspäeval, et kokku on riigis tuvastatud üle 130 000 nakkusjuhu ja viiruse tagajärjel on surnud 1036 inimest. Soomes on 5,5 miljonit elanikku ning 53,2 protsenti elanikest on täielikult vaktsineeritud.

Suurema nakatumisega piirkondades on restoranide ja baaride lahtiolekuajad ja külastajate arv piiratud. Mõned kohalikud omavalitsused soovitavad inimestel teha kaugtööd ja kanda siseruumides asuvates avalikes kohtades maske.

Esmaspäeval tegi valitsus ettepaneku lõpetada kahemeetrise suhtlusvahemaa nõue. Praegu kehtib see suurtel rahvakogunemisel ja kultuurisündmustel. Arvatavalt kiidab parlament lähipäevadel muudatuse heaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles