Itaalia politsei võttis sihikule vaktsiinivastased

Copy
Süstlad.
Süstlad. Foto: Jüri Looring

Itaalia politsei terrorivastane üksus korraldas neljapäeval läbiotsimise kaheksa inimese juures, kes väidatavalt propageerivad vägivalda, iseäranis ajakirjanike vastu, Roomas ja mujal kavandatavatel koroonavaktsiini vastastel meeleavaldustel.

Need kaheksa inimest on loonud sõnumiäpis Telegram grupi «võitlejad», ütles politsei. Läbiotsimised tehti Roomas ja neljas Põhja-Itaalia linnas, seal hulgas Milanos ja Bergamos, mida Covid-19 esimene laine tabas eriti rängalt.

Kõik kaheksa on uurimise all, aga kinni peetud nad ei ole ja neile pole ka ametlikku süüdistust esitatud.

Politsei sõnul kavandavad kahtlusalused selle nädalavahetuse meeleavaldustel nõndanimetatud rohelise passi vastu vägivalda isetehtud lõhkekehadega.

Itaalias nõutakse suvest alates restoranide siseruumides einestamiseks, spordisaalidesse sisenemiseks ja rahvarohketel üritustel osalemiseks vaktsineerimistõendit. Septembris laienes nõue siseriiklikele reisidele lennukite, rongide, busside ja laevadega. Kohalikus transpordis pääseb sõitma tõendita.

Passi saamiseks peab olema vaktsineeritud vähemalt ühe doosiga, viimase poole aasta jooksul koroona läbi põdenud või viimase 48 tunni jooksul negatiivse proovi andnud.

Milano terroritõrjepolitsei ülem Guido D'Onofrio ütles, et kahtlusalused ihuvad iseäranis hammast ajakirjanikele. Nad kihutavad vägivalda kasutama ja eriti telebusse õhku laskma.

Kahtlusaluste kodude läbiotsimisel lõhkeainet ei leitud, ütles D'Onofrio.

Augustis sai ühe Itaalia ajalehe reporter vaktsiinivastasel meeleavaldusel mitu hoopi näkku ja vajas haiglaravi. Teisel juhul päästis politsei ajakirjaniku, keda meelavaldaja juustest tiris.

Roheliste passide vastased meeleavaldused on toimunud Itaalias sporaadiliselt nädalaid. Alguses kogunes neile tuhandeid inimesi, nüüd on osavõtt jäänud väiksemaks ja kokku tuleb vaid mõnikümmend.

Itaalias on mõlema doosiga vaktsineeritud 73 protsenti üle 12-aastastest, kuid asjatundjatele teeb muret, et 20 protsenti vanematest kui 50 ei ole vaktsineerima läinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles